MijnStadMijnDorp is een project van Historisch Centrum Overijssel en is mede mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel

Archief Algemene Tennisclub Wijhe gedeponeerd bij de Historische Vereniging Wijhe.

Nieuwsbericht

Archief Algemene Tennisclub Wijhe gedeponeerd bij de Historische Vereniging Wijhe.

3/3/2016

Het in beheer nemen van verenigings- en bedrijfsarchieven is een doelstelling die de Historische Vereniging Wijhe al lang in haar vaandel heeft staan. Dit past in het streven om het immaterieel- en materieel erfgoed van Wijhe voor vernietiging te behoeden. Zaterdag 27 februari werd aan deze doelstelling opnieuw inhoud gegeven. De ATC, de Algemene Tennisclub Wijhe, droeg haar archief over de periode 1947 tot 2012 over.

De foto bij dit nieuwsbericht toont het aantal bananendozen dat het archief tot nu toe herbergde. Hierin komt verandering. De werkgroep Achief en Bibliotheek van de HV Wijhe gaat er mee aan de slag. De stukken worden gerubriceerd, geinventariseerd en in archiefdozen opgeborgen. Daarna is het in principe beschikbaar voor onderzoekers. We verwachten veel oud-leden die op zoek zijn naar hun ATC-verleden. Als stukken (nog) niet openbaar zijn, wordt dat in de inventaris vermeld.

De archiefmensen in Wijhe hopen dat meer verenigingen het besluit zullen nemen hun oude archieven over te dragen aan de plaatselijke historische vereniging.

 

 

Trefwoorden:Wijhe, Archief, Tennisclubs
Locatie:Olst-Wijhe gemeente