MijnStadMijnDorp is een project van Historisch Centrum Overijssel en is mede mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel

Tijdschrift Rondom Dalfsen nr. 88 is uit

Nieuwsbericht

Tijdschrift Rondom Dalfsen nr. 88 is uit

13/12/2016

Het decembernummer van Rondom Dalfsen, het blad van de Historische Kring, besteedt veel aandacht aan de eerste 20 jaren van schoolvoetbaltoernooi dat ook nu nog jaarlijks in de gemeente Dalfsen wordt gehouden.

Vanaf de oprichting in 1959/1960 tot 1979 speelde politieagent Zelle in sleutelrol in de organisatie. Met drie collega’s stond hij aan de basis van wat toen het paasvoetbal werd genoemd.

In groot contrast daarmee is de beschrijving die Grada Bruggeman geeft van een stel doodshemden die de Historische Kring ooit van Sander van ’t Zand ontving. Ab Goutbeek is weer vertegenwoordigd met een nauwkeurige omschrijving van  de tuin, genoemd de lusthof, van huize Mataram.

Kinderen die in 1977 op de Schakel zaten zijn toen op de foto gekomen en recent weer, zo is te zien in deze aflevering.

De bekende Sallandse dichteres Johanna van Buren schreef een vers over het Nakend Eersien. Nu blijkt dat een boerderij in het buitengebied van Dalfsen eveneens naar het sneeuwklokje is vernoemd.

Losse nummers van het blad zijn verkrijgbaar bij de HKD en bij The Read Shop en Primera Jansen, beide in Dalfsen en bij Supermarkt Wennemars in Oudleusen.

Locatie:Dalfsen gemeente