MijnStadMijnDorp is een project van Historisch Centrum Overijssel en is mede mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel

1965 - Top of Flop in Zwolle

Verhaal

Op 10 augustus 1965 wordt in de Buitensociëteit in Zwolle de laatste uitzending opgenomen van het populaire televisieprogramma Top of Flop. Op het station arriveert ’s avonds een extra trein met Amsterdamse tieners die de opnames komen bijwonen.

Presentator en diskjockey Herman Stok draait onderweg plaatjes op een ‘Discobal’. De opkomst van een nieuwe jeugdcultuur gaat gepaard met eigen muziek, eigen radioshows, een eigen mode, eigen films en eigen uitgaansgelegenheden. Jongeren zetten zich door hun leefstijl, kleding en haardracht af tegen de gevestigde normen en waarden. Het gezag verliest zijn vanzelfsprekendheid. Om de jongelui van de straat te houden en hun activiteiten te kanaliseren roepen kerkelijke en algemene organisaties clubhuizen in het leven. Buiten het officiële jeugdwerk bieden ook beatshows, happenings, concerten en bar-dancings eigentijdse verpozing aan teenagers.

*Titelfoto: De trein met 'Discobal' staat in Amsterdam klaar voor vertrek. (foto: Kroon. Nationaal Archief, collectie Anefo)

Auteur:Jan ten Hove
Trefwoorden:Muziek Overijssel, Jongerencultuur, Popmuziek
Periode:1965
Locatie:Salland, Zwolle gemeente
0 annotaties

Annotaties

Er zijn nog geen annotaties op dit item

Plaats een annotatie

Velden met een zijn verplichte velden.

Soort
Titel
Bericht
Bestand