MijnStadMijnDorp is een project van Historisch Centrum Overijssel en is mede mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel

Overijssel viert vrijheid!

Nieuwsbericht

30/1/2019

Het jaar 2020 staat in het teken van 75 jaar vrijheid. Op grote schaal zal het einde van de Tweede Wereldoorlog herdacht worden. In Overijssel hebben diverse erfgoedorganisaties onder regie van het HCO de krachten gebundeld om het jubileumjaar tot een onvergetelijk succes te maken.

Op 17 januari was in het Kulturhus van Holten de start van het programma 75 Jaar Vrijheid in Overijssel. Vertegenwoordigers van vrijwel alle historische verenigingen uit Overijssel waren hierbij aanwezig. De bedoeling van het programma is met name om de verhalen over de oorlog digitaal toegankelijk te maken en te delen met een breed publiek.

Vanuit het HCO wordt sterk ingezet op het ontsluiten en digitaliseren van oorlogsbronnen en verhalen. Door deze informatie via het online platform MijnStadMijnDorp te delen, zetten we de oorlog in Overijssel veel steviger op de kaart. Op basis hiervan wordt onder meer een programma voor het primair onderwijs ontwikkeld, een nieuwe tentoonstelling in het Memory Museum in Nijverdal en een Vrijheidstour in het voetspoor van de bevrijders door RTV Oost.

Naast het provinciale programma is er een lustrumprogramma per gemeente in de maak, onder regie van het platform WO2 Overijssel. Het programma 75 Jaar Vrijheid wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel.

Voor meer informatie, vragen of ideeën kunt u terecht bij projectleider Ewout van der Horst, via evanderhorst@historischcentrumoverijssel.nl

Trefwoorden:Historie > Tweede wereldoorlog, Bevrijding, 75 Jaar Vrijheid, Overijssel
Personen:Ewout Van Der Horst
Locatie:Overijssel, NL, Historisch Centrum Overijssel, Zwolle, Eikenstraat, 20