MijnStadMijnDorp is een project van Historisch Centrum Overijssel en is mede mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel

Online kennissessie auteursrecht voor kleine erfgoedorganisaties

Evenement

Online kennissessie auteursrecht voor kleine erfgoedorganisaties

De digitaal-erfgoed-coaches van het Netwerk Digitaal Erfgoed krijgen van kleine erfgoedorganisaties veel vragen over auteursrechtelijke kwesties. Reden voor de coaches om er op woensdag 1 juli van 14.00 tot 15.00 uur een informatieve sessie over te organiseren. Ook is er gelegenheid om vragen te stellen. 

Tijdens de kennissessie neemt Frank Huysmans, hoogleraar bibliotheekwetenschap en specialist publieke informatievoorziening, kleine organisaties mee in de wereld van auteursrecht en het online publiceren van collectiemateriaal. Ook gaat hij in op de recente uitspraak die het Haagse Gerechtshof op 19 mei deed in een zaak van een uitgever tegen Erfgoed Leiden en Omstreken. Deze uitspraak heeft gevolgen voor wat alle erfgoedinstellingen online mogen met collectiemateriaal.

Verder geeft Frank praktische handvatten in hoe om te gaan met auteursrecht. In het laatste gedeelte is er ruimte voor het bespreken van auteursrechtkwesties en concrete vragen van de deelnemers.

De webinar is een gezamenlijk initiatief van het Netwerk Digitaal Erfgoed en de digitaal-erfgoed-coaches. Voor Overijssel is dat Martine de Boer.

Kijk op de website van het NDE voor meer informatie en hoe aan te melden.

0 annotaties

Annotaties

Er zijn nog geen annotaties op dit item

Plaats een annotatie

Velden met een zijn verplichte velden.