MijnStadMijnDorp is een project van Historisch Centrum Overijssel en is mede mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel

Historisch Centrum Overijssel

Groep

We presenteren met enthousiasme de geschiedenis van Overijssel en ondersteunen historisch onderzoek voor jong en oud. Dat is de huidige missie van het Historisch Centrum Overijssel. Het Historisch Centrum Overijssel beheert op grond van de Archiefwet 1995 de archieven van Rijksorganen in de provincie, de archieven van de gemeente Zwolle en de archieven van de provincie Overijssel. Bovendien beheert het vele kilometers particuliere archieven van bedrijven en personen die van belang zijn geweest voor de Overijsselse samenleving.

Het Historisch Centrum Overijssel wil zich onderscheiden met aantrekkelijke publieksactiviteiten en door een Erfgoedcentrum te zijn voor Overijssel voor streekgeschiedenis, streek- en volkscultuur. Het wil ook een belangrijke toegevoegde waarde leveren door zijn infrastructuur aan te bieden aan historische verenigingen en andere verenigingen op het gebied van streekgeschiedenis. De groepswebsite MijnStadMijnDorp is daarvan een voorbeeld.

Lees verder op onze website

Zie voor uitgebreide contactgegevens en openingstijden op onze website onder 'Contact'.

Zoeken
Uitgebreid zoeken

Historisch Centrum Overijssel

Locatie op kaart