MijnStadMijnDorp is een project van Historisch Centrum Overijssel en is mede mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel

Gewaarde Erven In Het Kerspel Van Borne

Verhaal

Gewaarde Erven In Het Kerspel Van Borne

 

INLEIDING

Deze verzameling van gegevens over de erven in het kerspel van Borne wil een ondersteuning zijn voor de studie naar oude boerderijen in de gemeente Borne. De kerspelgrenzen vallen nagenoeg samen met die van het vroegere Richterambt en met die van de gemeente Borne zoals ze tot ongeveer 1997 golden.

 

De gemeente Borne omvat het dorp Borne met de kerkdorpen Bornerbroek, Hertme en Zenderen en beslaat in totaal ongeveer 4200 ha.

In het eerste gedeelte van deze verzameling is een lijst van erven, zoals deze in het Schattingsregister van 1475 worden genoemd opgenomen met een schematische kaart die hun globale ligging aangeeft. Een lijst met moeilijk vindbare namen vergemakkelijkt het zoeken bij minder bekende erfnamen. Verder is een lijst opgenomen waarin de erven met adres, voor zover bekend, de alias namen en verdere bijzonderheden zijn vermeld.

In het tweede gedeelte van de verzameling tenslotte, is per erf minstens een pagina gereserveerd waarop in een omtrek van de gemeentegrens boven aan de pagina de globale ligging is aangegeven. Verder is, voor zover de ligging bekend is, binnen een kader steeds een stukje gemeentekaart 1 : 10.000 geplaatst waarop het erf is aangegeven. Een foto of prent completeert, indien beschikbaar, de gegevens van het betreffende erf. Eventuele extra gegevens worden op volgbladen per erf toegevoegd. U vindt deze erven op de foto's naast het verhaal binnen het thema "Gewaarde Erven in het Kerspel van Borne".

 

Borne, 1997.

Ligging Erven

 

Namen Erven met locatie, alias en bijzonderheden versie 3/1997

 

Auteur:F.J. van Capelleveen - Borne 1997
Trefwoorden:Gewaarde erven, Boerderijen, Marken
Personen:Capelleveen F.J. Van
Periode:1200-1800
Locatie:Overijssel, Borne gemeente