MijnStadMijnDorp is een project van Historisch Centrum Overijssel en is mede mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel

Geen expositie WOII, wel op papier

Nieuwsbericht

Geen expositie WOII, wel op papier

30/3/2020

Museum ’t Stadhuus aan de Voorstraat in Hardenberg gaat dit seizoen niet open. Dat komt door de maatregelen die de regering heeft genomen om de coronacrisis te bestrijden. De expositie Vrijheid, die al helemaal was ingericht, wordt doorgeschoven naar volgend jaar. Het vrijkaartje dat leden van de historische vereniging Hardenberg hebben gekregen om een gast mee te nemen naar de tentoonstelling is ook volgend jaar geldig.

Het verhaal over de vermoorde verzetsstrijder Derk Jan te Rietstap uit Kloosterhaar, gedocumenteerd in het dagboek van zijn weduwe, is door het Historisch Centrum Overijssel bewerkt tot een tijdelijke tentoonstelling. Die tentoonstelling zal later dit jaar te zien zijn in het nieuwe studiecentrum van de historische vereniging aan het Wilhelminaplein in Hardenberg.

De Tweede Wereldoorlog komt wel uitgebreid aan bod in het maartnummer van het historisch tijdschrift Rondom den Herdenbergh. Onder meer in verhalen over een smid uit Radewijk die als krijgsgevangene uit een trein sprong, over de onderscheiding voor een sergeant die de Vechtbrug in 1940 opblies, over een dodelijk ongeluk van een Gramsbergenaar die mijnen opruimde en in het verhaal van een jongetje dat in de hongerwinter naar Hardenberg kwam.

Ook in het tweede nummer van deze jaargang wordt nog plek ingeruimd voor artikelen over de Tweede Wereldoorlog.

 

Trefwoorden:Museum 't Stadhuus, Tentoonstelling, Historische Vereniging Hardenberg e.o., Vrijheid, Expositie
Locatie:Voorstraat 34, 7772 AD Hardenberg