MijnStadMijnDorp is een project van Historisch Centrum Overijssel en is mede mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel

Historische foto's uit de Gouwe buurt bij Lutten

Fotoalbum

Historische foto's uit de Gouwe buurt bij Lutten

.

2-2.jpg

Eerste melkfabriek - Pand in 1877 gebouwd werd door Hendrik Strijker. Deze vervener van beroep kwam oorspronkelijk uit Barneveld en woonde tot aan 1882 in dit huis. Daarna werd het huis verkocht aan een familie Fritzlin. De heer des huizes was fabrikant in natuurboter en kaas. Daarbij had hij een landbouwersbedrijf. Fritzlin was het die in 1883 het initiatief nam om aan deDedemsvaartseweg de eerste melkfabriek te bouwen. Meer op de website.

13.jpg

Rentmeesterswoning

schlepers.jpg

Bakkerij Schepers

3-1.jpg

Bakkerij Nijhuis

1_1.jpg

Avondrust

1-2.jpg

De oude smederij

20.jpg

In februari 1905 begon Roelof Dijkstra met een werkplaats voor het herstellen, verlakken en vernikkelen van rijwielen. In de zomer van 1910 verhuisde hij met zijn echtgenote Jansje Michel naar Lutten. Daar fabriceerde hij zelf ook fietsen, in verschillende modellen. Enkele jaren later breidde Roelof de activiteiten uit door ook stoomfietsen en motoren te gaan verkopen, gevolgd door de verkoop en reparatie van automobielen. Lees meer op de website.

2_1.jpg

Het pand, nu Dedemsvaartseweg noord 36 & 38 is in 1908 gebouwd als postkantoor (38) en woonhuis (36) Kaatje & Leida van der Vecht waren de eerste postkantoorhoudsters in Lutten.

0036.jpg

Winkel-woonhuis - Hier werd door de schippers, die in de Dedemsvaart voeren, proviand ingeslagen.

8.jpg

Vervenerswoning - Later werd dit pand bewoond door de gemeentelijke geneesheren waaronder Dr. Gouwe.

huis4.jpg

Tuinmanshuisje

14.jpg

Directeurswoning

Vorige pagina Volgende pagina
(Foto 1 tot en met 12 van 25)
0 annotaties

Annotaties

Er zijn nog geen annotaties op dit item

Plaats een annotatie

Velden met een zijn verplichte velden.