MijnStadMijnDorp is een project van Historisch Centrum Overijssel en is mede mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel

Gemeentearchief Borne

Groep

Welkom bij gemeentearchief Borne. Bron van informatie! Het gemeentearchief Borne beschikt over ruim 1 km papieren archief van officiële handelingen van de gemeente en verschillende digitale collecties. Het archief is een bron voor historisch onderzoek. Op deze site vindt u het overzicht van de archieven en collecties die u ongestoord kunt raadplegen en bestuderen in de studieruimte. In het gemeentearchief Borne kunt u zelfstandig onderzoek doen of tegen een financiële vergoeding onderzoek laten uitvoeren door medewerkers van het gemeentearchief. U bent van harte welkom!

BEELDBANK

Het dagelijks leven in Borne in beeld

De beeldbank van de gemeente Borne bevat circa 20.000 afbeeldingen (vooral ansichtkaarten en foto’s). Het merendeel hiervan toont het dagelijks leven, gebeurtenissen, straten en gebouwen in Borne,  Hertme, Zenderen en Bornerbroek (tot 2001).

U kunt de volledige collectie bekijken in de studieruimte van het gemeentearchief. Een deel is beschikbaar op www.mijnstadmijndorp.nl. Wekelijks wordt de collectie aangevuld met nieuw materiaal en informatie betreffende de afbeeldingen. Bestellen van foto’s kan tegen kostprijs, deze staat vermeld in de tarieventabel van de legesverordening.

Auteursrecht en publicaties

Op veel van materiaal in de beeldbank rust auteursrecht. Wel mogen al deze foto’s, voor zover bekend, openbaar gemaakt worden. Heeft u desondanks bezwaar tegen publicatie van een bepaald beeld  op internet, neem dan contact op met de gemeente.

Beeldmateriaal waarvan het gemeentearchief niet het auteursrecht bezit of waarover geen afspraken met de auteursrechthouder zijn gemaakt, kunt u uitsluitend bekijken in de studieruimte van het gemeentearchief. Alle afbeeldingen zijn voorzien van een watermerk. Verwijderen van dit watermerk is helaas (nog) niet mogelijk.

Voor het publiceren van een beeld,  heeft u toestemming nodig van de auteursrechthouder. Deze kan voor publicatie een vergoeding vragen. Beeldmateriaal waarvan de gemeente auteursrechthouder is, kunt u uitsluitend voor niet-commerciële doeleinden en altijd  met naamsvermelding van de oorspronkelijke auteur kopiëren, distribueren, vertonen en uitvoeren.

Uw foto’s zijn welkom!

Beeldmateriaal met historische waarde is van harte welkom. U kunt gescande beelden met alle relevante informatie mailen naar info@borne.nl. Desgewenst scannen we, op afspraak, originele foto’s in.

De gemeente doet haar best de informatie zo goed en zo correct mogelijk weer te geven. Ziet u iets wat niet klopt? Dan kunt u een e-mail sturen naar info@borne.nl.  Binnen vijf werkdagen nemen we contact met u op.

 

Bezoek uitsluitend op afspraak, telefoon 074 – 2658730.

Zoeken
Uitgebreid zoeken

Gemeentearchief Borne

Gemeentearchief Borne

Locatie op kaart