MijnStadMijnDorp is een project van Historisch Centrum Overijssel en is mede mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel

Gemeentearchief Borne sluit aan bij MijnStadMijnDorp

Nieuwsbericht

28/9/2016

Het Gemeentearchief Borne gaat haar beeldbank ontsluiten via het Overijsselse Platform MijnStadMijnDorp (www.mijnstadmijndorp.nl). Op donderdagmiddag 29 september werd tussen de Gemeente Borne en het Historisch Centrum Overijssel (de beheerder van het platform) hiervoor een dienstverleningsovereenkomst getekend. Burgemeester van Borne Rob Welten en directeur van het Historisch Centrum Overijssel Arie Slob hebben de samenwerking toegelicht.

De Gemeente Borne zet deze stap om de bijzondere beelden uit de geschiedenis van de gemeente voor een groter publiek toegankelijk te maken. De gemeente wil de vindbaarheid verbeteren en door de beelden digitaal te presenteren via het platform wordt het bereik aanzienlijk groter. Via het digitale platform is de beeldbank gemakkelijk in te zien en te doorzoeken voor belangstellenden. De eerste beelden zullen naar verwachting al voor het einde van het jaar te vinden zijn op www.mijnstadmijndorp.nl.

MijnStadMijnDorp is een digitaal platform waarop de geschiedenis van Overijssel wordt gepresenteerd in de vorm van onder andere verhalen en foto- en filmmateriaal. De deelnemers zijn diverse instellingen zoals gemeentes, historische verenigingen, het Historisch Centrum Overijssel en binnenkort ook het gemeentearchief van Borne. Daarnaast kunnen ook andere geïnteresseerden in de geschiedenis van Overijssel op dit platform terecht.

(Foto: Dirk de Graaf)

Locatie:Overijssel