MijnStadMijnDorp is een project van Historisch Centrum Overijssel en is mede mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel

Waardevolle aanvulling fotocollectie gemeentearchief Steenwijkerland

Nieuwsbericht

4/3/2012

De Emmeloordse persfotograaf Hans Veenhuis heeft een deel van zijn foto-archief geschonken aan het gemeentearchief Steenwijkerland. De foto’s zijn vooral gemaakt in het westelijk deel van de gemeente en zijn, omdat ze veelal betrekking hebben op nieuwsfeiten, een waardevolle aanvulling op de fotocollectie van het gemeentearchief.

Hans Veenhuis is onlangs na 40 jaar gestopt als persfotograaf. Hij is onder meer werkzaam geweest voor de kranten De Noordoostpolder en De Stentor en heeft in die hoedanigheid ook veel foto’s gemaakt in plaatsen als Blokzijl, Blankenham, Vollenhove, Sint-Jansklooster en Dwarsgracht. De foto’s over dat gebied heeft hij nu geschonken aan het gemeentearchief Steenwijkerland. In totaal gaat het om meer dan 500 foto’s.

Voor het gemeentearchief is dit een belangrijke aanvulling op zijn collectie. De foto’s hebben veelal betrekking op nieuwsfeiten in het verleden en illustreren zo de geschiedenis van de gemeente met waardevol beeldmateriaal. De professionele fotografie maakt de foto’s nog waardevoller.

In de loop van het jaar zullen foto’s uit de collectie opgenomen worden in de beeldbank van het gemeentearchief en voor iedereen te bekijken zijn op de webpagina’s van het gemeentearchief.

Locatie:Steenwijkerland gemeente