MijnStadMijnDorp is een project van Historisch Centrum Overijssel en is mede mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel

Sercke Boeck van de Grote Kerk in Steenwijk online raadpleegbaar

Nieuwsbericht

26/8/2014

Goed nieuws voor genealogen met Steenwijkse voorouders! Het Sercke Boeck van de Grote Kerk in Steenwijk is nu digitaal doorzoekbaar. 

Vroeger werden rijke inwoners in de kerk begraven. In het fraaie 18e eeuwse Sercke Boeck van de Grote Kerk van Steenwijk staan afbeeldingen van grafzerken van mensen die in die kerk begraven waren, met de namen die bij die zerken hoorden. De afbeeldingen bevatten vaak familiewapens of zgn. huismerken.

Vorig jaar heeft het Gemeentearchief Steenwijkerland het Sercke Boeck laten restaureren en scannen. De scans zijn al eerder online geplaatst, maar nu is, met dank aan onze vrijwilliger Auke Vlagsma, ook de inhoud voor iedereen leesbaar en doorzoekbaar. Auke heeft het hele Sercke Boeck getranscribeerd. Dat wil zeggen: hij heeft het oude handschrift omgezet naar een voor iedereen leesbare tekst. Zowel de afbeeldingen als de teksten zijn hier te raadplegen.

Trefwoorden:Genealogie, Grafzerken, Begraven
Locatie:Noord-west Overijssel, Steenwijkerland gemeente, Steenwijk