MijnStadMijnDorp is een project van Historisch Centrum Overijssel en is mede mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel

Archief Christelijke Gereformeerde Kerk Steenwijk toegankelijk

Nieuwsbericht

28/2/2012

De medewerkers van het gemeentearchief Steenwijkerland hebben weer een stap gemaakt in het toegankelijk maken van de historische archieven van de gemeente. Sinds vandaag staat de inventaris van het archief van de Christelijke Gereformeerde Kerk te Steenwijk online.

Al jarenlang wordt er door medewerkers van het gemeentearchief hard gewerkt aan het toegankelijk maken van haar historische archieven. Ondertussen zijn er meer dan zeventig historische archieven toegankelijk gemaakt en beschikbaar gesteld voor historisch onderzoek. De laatste in die rij is het archief van de Christelijke Gereformeerde Kerk te Steenwijk over de periode 1893-1993.

De Christelijke Gereformeerde Kerk had haar archief al geruime tijd geleden in bewaring gegeven bij het gemeentearchief Steenwijkerland. Onlangs hebben medewerkers van het gemeentearchief ook dit archief toegankelijk gemaakt. Het archief is daarom nu, behoudens een aantal uitzonderingen in verband met de privacy van nog levende personen, openbaar en raadpleegbaar in de studieruimte van het gemeentearchief in het gemeentehuis van Steenwijkerland. Hiermee is een belangrijke aanvulling op de geschiedenis van het religieuze leven in Steenwijk beschikbaar gekomen voor onderzoek.

Burgers die willen weten of dit archief interessant is voor hun eigen onderzoek kunnen de inventaris raadplegen op de webpagina’s van het gemeentearchief Steenwijkerland. Wilt u meer informatie of wilt u een afspraak maken om het archief te raadplegen, neem dan contact op met Caroline Vuursteen, Johan Pijlman of Marina van der Ploeg (0140521).

Locatie:Steenwijkerland gemeente