MijnStadMijnDorp is een project van Historisch Centrum Overijssel en is mede mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel

Enschede in WO2

Groep

Enschede in WO2 beheert een collectie van verhalen, foto's en voorwerpen die een relatie hebben met de Enschedese oorlogsgeschiedenis. Door middel van tentoonstellingen, lezingen en andere activiteiten worden de verhalen van de lokale oorlogsgeschiedenis onder de aandacht gebracht.

Collectie Enschede in WO2 is een initiatief van Eric Heijink.
Het doel is het vastleggen en bewaren van de oorlogsgeschiedenis van Enschede en tevens het vertellen van deze verhalen aan de jongere generaties.
De tweede wereldoorlog ligt gelukkig al heel wat jaren achter ons, maar toch is de invloed van die oorlog nog steeds herkenbaar. Over enkele jaren is er niemand meer die de oorlog zelf heeft meegemaakt en dan is het aan de naoorlogse generaties om die verhalen door te geven om er zo bewust van te blijven dat vrijheid een werkwoord is waaraan we moeten blijven werken. 
In Enschede is tijdens de oorlog enorm veel gebeurd op allerlei plaatsen waar we zelf dagelijks langs kunnen lopen. Het feit dat dit allemaal zo dichtbij gebeurde maakt het bijzonder confronterend. 

Zoeken
Uitgebreid zoeken

Enschede in WO2