MijnStadMijnDorp is een project van Historisch Centrum Overijssel en is mede mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel

Emmanuelshuizen, een Gouden Broedplaats

Groep

Emmanuelshuizen, een Gouden Broedplaats, brengt u op mijn stad / mijn dorp rechtstreeks naar de gedigitaliseerde affiches van Het Langhuis in Zwolle (gearchiveerd door Historisch Centrum Overijssel).

 

De Emmanuelshuizen viert haar jubileum als broedplaats!

50 jaar geleden namen de eerste kunstenaars hun intrek in het historische pand in het centrum van Zwolle; dit gaf het culturele klimaat van Zwolle een flinke impuls. De broedplaats Emmanuelshuizen stond midden in de Zwolse samenleving en was zichtbaar, hoorbaar en actief in de stad. In 2016 wordt dit gevierd met een breed jubileumprogramma met o.a. exposities, lezingen, performances en een publicatie.
Het project is een samenwerking tussen Stedelijk Museum Zwolle, Historisch Centrum Overijssel, Het Langhuis en Stichting Beeldruimte in opdracht van Stichting Ateliers Zwolle.
Wat betekent een broedplaats voor de bewoners van een stad? 

Het ononderbroken vijftig jarig bestaan als ateliergebouw vormt de aanleiding om successen, samenwerkingsverbanden en relevante kunstenaars van de Emmanuelshuizen voor het voetlicht te brengen en de waarde van deze ateliervoorziening binnen Zwolle én daarbuiten te onderzoeken, in kaart te brengen en te profileren.
Wat is er in die vijftig jaar veranderd in de kunst,  kunstberoepspraktijk en samenleving?
Waarmee verbazen, verwonderen en verrijken de huidige broedplaatsen in de stad de bevolking nu?
 

Zoeken
Uitgebreid zoeken

Emmanuelshuizen, een Gouden Broedplaats

Emmanuelshuizen, een Gouden Broedplaats