image/svg+xml

Hijskranen

Hijskranen

De HEEMAF (Hengelosche Electrische En Mechanische Apparaten Fabriek) maakte onder andere componenten voor hijskranen. Het Historisch Centrum Overijssel bezit zodoende tientallen glasplaten van hijskranen, gebouwd door diverse Nederlandse machinefabrieken. De selectie in dit album geeft een beeld van een grotendeels verdwenen industrielandschap. Het bijschrift begint met het jaar van de opname. Dat is doorgaans ook het bouwjaar van de hijskraan. Achtergronden zijn te vinden in het verhaal over hijskranen.

Trefwoorden:Hijskranen, Werfkranen, Havenkranen, Brugkranen, Grijperbrugkranen, Portaalkranen, Torendraaikranen, Grijpertopkranen, Pontonkranen, Draaikranen, Grijperdraaikranen, Walkranen, Figee, Hensen, Du Croo & Brauns, Nemag, Jaffa, Conrad Stork, Stork Hijsch
Personen:Tollenaar
Periode:1920-1958

Reacties

Misschien ook het vermelden waard dat in het fotoalbum de portaalkraan in Rotterdam uit 1921 gebouwd is door Stork-Hijsch en de pontonkraan van de NS op de voorgrond door Rörink & van den Broek. Deze kraan had een hefvermogen van 1,5 ton. De kraan voor kolenoverslag in Arnhem is gebouwd door Sanders en de kraan op de kade van Ruys & Co in Amsterdam is van Conrad-Stork.
Algemeen door anoniem op 09 Mar 2017 om 17:04:05

Dat is zeker het vermelden waard. Ik heb het fotoalbum zojuist aangevuld. De fotoalbums kennen weinig of geen mogelijkheden voor bronvermelding en/of dankbetuiging, Daarom bij deze: hartelijk dank !
Algemeen door anoniem op 09 Mar 2017 om 17:25:15

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.