image/svg+xml

2003 - Willem Wilmink sterft

Verhaal

2003 - Willem Wilmink sterft

Plaatje bij verhaal: isbn-978-90-400-8397-6-00375_1.jpg

Op 2 augustus 2003 overlijdt Willem Wilmink op 66-jarige leeftijd in zijn vaderstad Enschede. De begaafde schrijver heeft Nederlands en geschiedenis gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam, waar hij na zijn studie als docent in de moderne letterkunde werkzaam is.

Wilmink verwerft al snel bekendheid met zijn fijnbesnaarde gedichten, liedjes en cabaretteksten. Vanaf 1978 is hij als fulltime schrijver actief. Aanvankelijk richt hij zich op volwassenen, maar later worden kinderen zijn voornaamste doelgroep. Wilmink levert schitterende bijdragen aan tv-programma's als De Stratenmakeropzeeshow, J.J. de Bom, voorheen de Kindervriend, De film van Ome Willem en Het Klokhuis. Daarnaast schrijft hij talloze kinderboeken. In zijn laatste levensjaren woont hij weer in zijn oude straat in Enschede. De liefde voor zijn geboortestreek klinkt in veel van Wilminks werk door.

*Titelfoto: Willem Wilmink (rechts) maakt muziek op een persconferentie over de Kinderboekenweek. (Foto: Bogaerts, 27 september 1976; Nationaal Archief)

Auteur:Jan ten Hove
Trefwoorden:Dichter, Cabaret
Personen:Willem Wilmink
Periode:2003
Locatie:Enschede
Thema's:Wederopbouw en welvaart (1945-heden)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.