image/svg+xml

Betonweg

Verhaal

Betonweg

  • Geplaatst door
Plaatje bij verhaal: 1963gevaarlijke-ovrsteeg-2.jpg

Veel opjecten van enige omvang kregen in onze tienerjaren een naam van twijfel opgeplakt zo van ; wie zult nog wel is zien. Ok disse, bie de luu in ’t dorp benuumde grieze betonweg, een visitekaartje ja kroonjuweel van onze provincie. Om aanwonenden geen schrik aan te jagen werd het traject in gedeelten geklaard.

Wat te denken en  teloorgang van het tiener en kinderparadijs -waar sturm und drang – de vrije loop kregen op de oude spoorbaan. Ouders wisten wel waar hun kroost uithing, wat er zoal te beleven viel elke dag  maar weer, ja amper vonden ze tijd om thuis te eten. Lucht aan z’n kleding deed vermoeden met welke zaken de jeugd zich bezig hield en de trek naar de – middagpot –  bij va en moe verstilde. Maar toch hebben ze zich in hun onbezorgde  wereld kunnen uitleven  met alles wat zich aandiende in het vrije veld.

Welke onrust deze nieuwe verbinding tevens als grens teweegbracht werd niet als werkelijkheid, in alle wijsheid onderkend. Men voelde zich bedrogen om een demarcatie voor hun deur te moeten accepteren.
Protest teksten verschenen op voorgevels als ongenoegen, een zelf ontworpen overgang ` ja hoe gevaarlijk dan ook’ verscheen als pleister op een aangebrachte wonde.

Ruimhartig meende onze provincie Lemelerveld tegemoet te komen door een voetgangers c.q. fiets tunnel in de Schoolstraat. Hoe ons dorp door die zelfde overheid op de kaart is gezet; Lemelerveld Noord en Zuid
Makelaars maken onze bakermat met bekende namen tot een prettig woonoord met aanduiding Lemelerveld Noord, Zuid West en Oost en niet vergeten Kern.
Wie zou dit ooit  kunnen dromen?

Historische Werkgroep Lemelerveld
24 Juli 2023
H. Huisman

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.