image/svg+xml

Geschiedenis van het onderwijs in Wierden. Deel 9. Slot Voortgezet onderwijs De Passie.

Verhaal

Geschiedenis van het onderwijs in Wierden. Deel 9. Slot Voortgezet onderwijs De Passie.

Plaatje bij verhaal: Wk 16.24 foto 1 de noodnolaken van De-Passie-wierden-campagne.jpg

Geschiedenis van het onderwijs in Wierden. Deel 9. Slot.

Voortgezet onderwijs De Passie.

Ontstaan

De Passie gaat uit van de Stichting Evangelisch Bijbelgetrouw Voortgezet Onderwijs. Deze stichting bestaat sinds 1988 en is voortgekomen uit het werk van “In de Ruimte” onder leiding van Herman ter Welle. De eerste vestiging was in de Utrechtse wijk Lunetten aan het Zwarte Woud. De school begon in 1999 met 127 leerlingen.

Wierden

De vestiging van “De Passie” in Wierden heeft bestuurlijke en juridische strijd gekost. In 2008 staakte de gemeenteraad haar verzet tegen de komst van de school. Wel nam de raad een voorstel aan om een procedure te beginnen om de kosten die gemoeid zijn met de huisvesting van de “De Passie” in Wierden te verhalen op de Rijksoverheid en de Provincie Overijssel. Verantwoordelijk wethouder Dirk Velten stelde dat de school niet rendabel zou zijn. In 2008 startte de school met een klein aantal leerlingen in de voormalige kleuterschool Zamire aan de dokter Beensweg. De volgende jaren nam het leerlingenaantal toe, zodat er gezocht moest worden naar een andere locatie. Deze werd gevonden aan de Akkerwal. De school behaalde in 2015/2016 de wettelijke stichtingsnorm met een stabilisering van tussen de 600 en 700 leerlingen wat betekende dat zij recht kreeg op vervanging van het huidige semipermanente houten gebouw. Als toekomstige locatie wordt genoemd een perceel grond aan de Rijssensestraat (de Esrand). In 2024 is de nieuwbouw van De Passie gerealiseerd.

Van de expositie commissie de volgende vraag:

Heeft u klassenfoto’s in uw eigen fotocollectie, al dan niet in een fotoalbum of in een doos, kom naar de Historische Kring en laat een kopie maken. Elke aanvulling is voor de Historische Kring van waarde. Inbreng van klassenfoto’s kan tijdens de openingsuren.

De expositie ‘Het verhaal van de meester’, te zien in de Van Buuren Stee aan de Appelhofdwarsstraat, sluit op 1 juni. De openingstijden zijn: woensdag, donderdag en vrijdag van 14.00 uur tot 17.00 uur. Op zaterdag van 13.00 uur tot 16.00 uur. Er zijn mogelijkheden voor groepsbezoek. Informatie bij het secretariaat, Leta Evers-Meijer (telefoon 0546 – 572 651 of mail secretariaat@historischekringwierden.nl).

 

 

Foto-onderschrift foto boven:  De noodlokalen van De Passie aan de Akkerwal thans stil en verlaten.

Foto-onderschrift foto 2. De nieuwe school van De Passie aan de Esrand, modern en ingevuld met alle benodigde lesvoorzieningen. Zelfs een glijbaan! 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.