image/svg+xml

Markt

Markt

Omschrijving:Waagplein
Vroom en Dreesmann (V&D)
Oude Markt. Het pand van Vroom en Dreesmann (V&D) aan de Oude Markt 1, op de hoek van De Waag. Het zicht is vanaf het waaggebouw aan de Waag 1.

Café de Boer
Wierdensestraat. Het lichtgekleurde lage pand links, nog net achter het kantoor van de Algemene Bank Nederland (ABN Bank) aan de Wierdensestraat 2, is café de Boer aan de Wierdensestraat 1. Tijdens de oorlog zijn de bovenetages verloren gegaan.

De Gruyter Super
Oude Markt. Links van V&D, aan de overkant van de Oude Markt , is De Gruyter Super gevestigd aan de Oude Markt 2, op de hoek van de Haven Noordzijde. Erboven is Gétes meubelen gevestigd, maar ook links ernaast met een toonzaal op de begane grond.

Drankenhandel Santman
Marktplein. Op de achtergrond van het Marktplein zit links het dichtgespijkerde voormalige pand van de drankenhandel Santman aan het Marktplein 29-31, op de hoek van de toenmalige Bakenstraat, dat later Hagenstraat zou worden. Hier kwam later café de Pelicaen in.

Pakhuis H.W. ten Hove Bzn & Co en Gétes meubelen.
Haven Noordzijde. Uiterst links is nog net het donkere pakhuis te zien van H.W. ten Hove Bzn. & Co., handel in ijzer en staal, aan de Haven Noordzijde 11. Het pakhuis grensde aan de achterzijde aan de Bakenstraat. De verkoop van ten Hove was in het pand aan het Marktplein 17, links van Gétes aan het Marktplein, een pand uit ongeveer 1900, iets naar achteren gebouwd, ter hoogte van het begin van de Hagengracht, helaas afgebroken.

Pakhuis Gétes meubelen
Bakenstraat. Rechts van dat pakhuis van ten Hove aan de kant van de Bakenstraat, had ook Gétes meubelen daar een opslagpakhuis in het voormalige kantoor van Eshuis accountants. De Haven Noordzijde liep in die tijd dwars over het marktplein, vanaf het kruispunt voor ons, richting de Egbert Gorterstraat.
Periode:1/1/1969-1/1/1970
Fysieke bijzonderheid: Kleur
Auteur:Historische kring
Aantal: 1
Locaties:Almelo, De Waag 1
Almelo, Haven Noordzijde
Almelo, Oude Markt 1
Almelo, Oude Markt 2
Almelo, Wierdensestraat 1
Almelo, Wierdensestraat 2
Identifier:NL-AmlHA_530_02_037
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.