image/svg+xml

Wijk 10 Binnenstad

Wijk 10 Binnenstad

Omschrijving:N.V. Van Heek-Scholco
Luchtfoto. Binnenstad. Haven Zuidzijde. In het midden bevindt zich het fabriekscomplex met schoorsteenpijp van de N.V. Van Heek-Scholco aan de Haven Zuidzijde, op de hoek van de Smitstraat.

Stoomspinnerij Twenthe
Smitstraat. Rechts van het voornoemde complex staat het fabriekscomplex van de Stoomspinnerij Twenthe aan de Smitstraat en de Stationsstraat, rechts grenzend aan de Egbert Gorterstraat.

Verkeerstunnel Wierdensestraat
Wierdensestraat. Linksboven bevindt zich de net gerealiseerde verkeerstunnel in de Wierdensestraat, ter vervanging van de spoorwegovergang in die straat. Onder het politiebureau aan de Wierdensestraat 32 bevinden zich nu nog een drietal panden, waaronder het voormalige belastingkantoor, die nog zouden worden afgebroken ter verbetering van de doorstroming van het verkeer in de Wierdensestraat naar en van het centrum.

Gemeentecomplexen
Op de voorgrond in het midden staan de diverse gebouwencomlexen van de gemeente Almelo, waaronder
de brandweerkazerne aan de Haven Zuidzijde,
de dienst Gemeentewerken aan de Haven Zuidzijde 22,
het terrein van de gemeentewerf aan de Haven Zuidzijde en de Oude Kloosterweg

Oude Kloosterweg
Links van het gemeenteterrein loopt vanuit onderaan in het midden de Oude Kloosterweg naar links, schuin naar boven en komt vervolgens, in een bocht naar links, uit in de Wierdensestraat, ter hoogte van de Boompjes-afslag.

NMB Bank
Net voor die bocht naar links in de Oude Kloosterweg loopt het Kloosterhofpad vanaf de bocht wel rechtdoor, ook richting de Wierdensestraat en komt uit bij het kantoor van de Nederlandse Middenstandsbank (NMB Bank) aan de Wierdensestraat 29 daar rechts op de hoek van de Wierdensestraat, t.w. het voormalige kantoor van de Nederlandsche Bank, waar de NMB in zat voor de verhuizing naar de Wierdensestraat 23.

Landbouwersbank
Haven Zuidzijde. Onderaan en links van het voornoemde gemeenteterrein bevindt zich een tijdelijke parkeerplaats met een dubbele rij geparkeerde auto's, met ook erboven nog een rijtje. Hier stond voorheen de Landbouwersbank aan de Haven Zuidzijde, op de hoek van de Oude Kloosterweg, die inmiddels afgebroken is.

Fysieke bijzonderheid: Kleur
Auteur:Historische kring
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Egbert Gorterstraat
Almelo, Haven Noordzijde
Almelo, Haven Zuidzijde 22
Almelo, Kloosterhofpad
Almelo, Marktplein
Almelo, Oude Kloosterweg
Almelo, Smitstraat
Almelo, Stationsstraat
Almelo, Wierdensestraat 29
Identifier:NL-AmlHA_530_02_001
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.