image/svg+xml

Woningen Achtzaligheden

Woningen Achtzaligheden

Omschrijving:Achtzaligheden. De straat Achtzaligheden, die de verbinding vormde tussen de 2e Westerdokstraat, achter ons en de 3e Westerdokstraat, die op de achtergrond eveneens nog zichtbaar is. Beide Westerdokstraten kwamen, naar rechts toe, uit in de Brugstraat. De 2e Westerdokstraat liep aan de overkant van de Brugstraat door in de doodlopende 1e Westerdokstraat. De Achtzaligheden bestaat op dezelfde plek nog steeds, echter de entourage van de straat is totaal veranderd, i.v.m. de afbraak van de panden die er stonden.

Westerdokstraat
Ook van de drie Westerdokstraten, zijn door de sanering de 1e Westerdokstraat en de 2e Westerdokstraat geheel verdwenen en is de 3e Westerdokstraat die overbleef, op dezelfde plek blijven bestaan onder de naam Westerdokstraat. Het woonhuis op de achtergrond van de Achtzaligheden aan de overkant van de 3e Westerdokstraat 23 staat er thans (2020) nog altijd, maar nu aan de Westerdokstraat.

Arbeidershuisjes
Achtzaligheden. De naam van de straat is niet ontleend aan de bijbel, maar aan het feit dat in deze acht arbeidershuisjes voor het eerst slaapkamers, in plaats van bedsteden waren aangebracht.

Smederij Veneman
Achtzaligheden. In het laatste pand aan de Achtzaligheden, op de hoek van de 3e Westerdokstraat was de smederij van Veneman gevestigd.
Fysieke bijzonderheid: Kleur
Auteur:Historische kring
Aantal: 1
Locaties:Almelo, 3e Westerdokstraat
Almelo, Achtzaligheden
Identifier:NL-AmlHA_530_01_295
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.