image/svg+xml

Markt

Markt

Omschrijving:Marktplein. Marktoverzicht. Markt. Het zicht is op het marktplein vanaf het waaggebouw richting de Hagengracht op de achtergrond, in het midden links. Geheel links, voor de twee hoge panden, begint de havenkom. In het midden loopt vanaf links, ter hoogte van het begin van de Wierdensestraat net buiten beeld, de Oude Markt naar rechts richting de T-splitsing van de Grotestraat, ter hoogte van het voormalige stadhuis en de Molenstreng.

Fa. E.S. de Groot
Marktplein. In het hogere pand links op de achtergrond, op de hoek van de Hagengracht, heeft vanaf omstreeks 4-4-1927 tot en met de jaren vijftig, begin zestig, de fa. E.S. de Groot, manufacturen en confectie aan het Marktplein 25 gezeten.

Passage Grotestraat-Hagengracht
Marktplein. Rechts van dit pand van de Groot staat aan de overkant van de straat een laag pand met een puntdak. Dat is ongeveer het punt, waar later in de jaren zestig en zeventig de Passage Grotestraat-Hagengracht tot stand kwam, met links ervan de kledingwinkel HIJ en rechts het pandje van het bandencentrum tot en met de jaren zestig, waar, begin jaren zeventig, de jeans Top Shop nog in zou komen.

Solo
Marktplein. In het midden op de voorgrond, met de letters Solo aan de zijkant van de gevel, links van de bomenpartij, staat een pand, waar later in de tijd tot begin jaren zestig, toen de stadssanering van de Oude Markt begon, kapper Droste in heeft gezeten.

Locatie Marktplein met puntdak
Marktplein. Links van het Solo-pand staat een historische pand, met puntdak, uit 1866. Later in de tijd vestigde zich hier de fa. Holtman en Hospers, groothandel touw en papier, die begin jaren zestig verhuisde naar de Haven Noordzijde.

Hotel van Ouds de Prins
Oude Markt. Achter de boompartij staat het toen wellicht mooiste hotel van Almelo, t.w. hotel van Ouds de Prins. In de Tweede Wereldoorlog werd het pand helaas verwoest en werd het een open plek en een onderdeel van het Marktplein tijdens de weekmarkt.

Postkantoor / Kantongerecht
Marktplein. Rechts op de hoek staat het kantongerecht Marktplein, of op dat moment nog het postkantoor.
Periode:1/1/1910-1/1/1911
Fysieke bijzonderheid: Kleur
Auteur:Historische kring
Aantal: 1
Locaties:Almelo, De Waag
Almelo, Hagengracht
Almelo, Marktplein 25
Almelo, Marktplein 27
Almelo, Oude Markt
Identifier:NL-AmlHA_530_01_077
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.