image/svg+xml

Winkeliers Grotestraat Noord

Winkeliers Grotestraat Noord

Omschrijving:Woningen Grotestraat Noord
Grotestraat oude eind

J.H. ter Braake
Grotestraat. J.H. ter Braake, H.B.zn., confiseur, Cuisinier aan de Grotestraat 77. Verkoop van worstsoorten en andere vleeswaren, bereid volgens een Duits systeem, afkomstig van de Frankforter Vleeswarenfabriek, die de alleenverkoop voor Almelo zo omstreeks 1892 gunde aan J.H. ter Braake. Waarschijnlijk gaat het hier om de locatie met de voormalige adressering Hoofdstraat 63, in de periode Grotestraat oude eind. Begin jaren zeventig zat hier nog fastfoodrestaurant Wimpy, op de hoek van de Passage Grotestraat-Hagengracht.

Woning Arnold Scholten
Wierdensestraat. Het pand rechts ervan, nog net in beeld, was de woning van de heer Arnold Scholten aan de Grotestraat 75. Hij was een zoon van Arend Scholten (gestorven in 1885), die in 1854 met Jan Hendrik Scholl Engberts het expediteurs- en kassiersbedrijf firma Scholl Engberts & Scholten had opgericht.

Leesbibliotheek
Grotestraat. Op de voornoemde locatie werd later in de tijd omstreeks 1918 - 1966 de eerste bibliotheek met een leeszaal gevestigd. In 1966 opende de bibliotheek aan de Hofstraat, op de hoek van de Hanzelaan.

Passage
Grotestraat. Het voormalige leeszaalpand aan de Grotestraat 75 doet sinds de begin jaren zeventig dienst als passage Grotestraat-Hagengracht, ter hoogte van het Marktplein.
Periode:1/1/1892-1/1/1893
Fysieke bijzonderheid: Kleur
Auteur:Historische kring
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Grotestraat 75
Almelo, Grotestraat 77
Almelo, Grotestraat 79
Identifier:NL-AmlHA_530_01_042
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.