image/svg+xml

Panorama Grote Kerk

Panorama Grote Kerk

Omschrijving:Kerkplein. Panorama. Overzicht van de Noordelijke binnenstad vanaf de Grote Kerk. Geheel onderin loopt de Doelenstraat, die geheel rechts overgaat in de Gravenallee. Links in het midden loopt de Oranjestraat, die naar rechts in een bocht naar boven overgaat in het begin van de Ootmarsumsestraat. In die bocht in het midden, rechts in het midden van de foto, is de afslag naar beneden in de Molenstraat.

Winkeliers Oranjestraat
Het Coöp-Centrum / Van der Meer meubelen / Slaapkamercentrum / Dance Factory / de Hypotheker
Oranjestraat. In het hoge pand links in het midden, met het langwerpige grijze platte dak, heeft het voormalige Coöp-Centrum gezeten, of wellicht nog Van der Meer meubelen aan de Oranjestraat, op de hoek van de Molenstraat. Meerdere bedrijven hebben hier overigens gezeten. Er heeft zelfs complete afbraak en nieuwbouw plaats gevonden, nadat het toenmalige Slaapkamercentrum was afgebrand. Na de nieuwbouw kwamen er o.a. uitgaansgelegenheid de Dance Factory, VIP's en discotheek The Desert. Tegenwoordig (2019) staat er o.a. De Hypotheker.

J. & I. ten Cate bv, tank en trailerbouw
Winkelsteeg. Op de achtergrond, ter hoogte van de fabriekspijp, bevindt zich het terrein van J. & I. ten Cate bv, tank en trailerbouw, dat tussen de Winkelsteeg en de Sluiskade Zuidzijde gelegen is. Erachter loopt het kanaal Almelo-Nordhorn.
Periode:1/1/1970-1/1/1971
Auteur:R. Tegeler
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Doelenstraat
Almelo, Kerkplein 15
Almelo, Molenstraat
Almelo, Ootmarsumsestraat
Almelo, Oranjestraat
Almelo, Sluiskade Zuidzijde
Almelo, Winkelsteeg
Identifier:NL-AmlHA_513_01_145
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.