image/svg+xml

Panorama watertoren Reggestraat

Panorama watertoren Reggestraat

Omschrijving:Winkeliers Grotestraat Zuid
Reggestraat. Het zicht is in noordwestelijke richting vanaf de watertoren aan de Reggestraat op de winkeliers aan de Grotestraat Zuid.

Nederlands Hervormde Kapel
Schuttenstraat. Geheel links, nog voor de achterzijde van V&D, met het langgerekte grijze dak met puntgevel, staat de voormalige Nederlands Hervormde Kapel aan de Schuttenstraat 6, dat later nog plaats zou maken voor een appartementencomplex. De voormalige kerk was in gebruik bij de fa. CARBO van de heer ten Seldam, die zich bezig hield met het beplakken van reclamezuilen.

Stadsvilla G. Salomonson Hzn.
The Shamrock
Grotestraat. Het hoge pand in het midden, in het verlengde rechts van het voormalige voornoemde kerkgebouw, is tegenwoordig (2024) een horecagelegenheid, t.w. de Irish pub The Shamrock aan de Grotestraat 135. Voorheen het woonhuis van G. Salomonson Hzn.

Balkanrestaurant Joegoslavië
Grotestraat. Het hoge pand rechts van de voornoemde horecagelegenheid staat aan de overkant van de straat aan de Grotestraat 120, op de hoek van de Schuttenstraat. Het gaat om het pand met de verschillende witte zijmuren. Ten tijde van de foto vestigde zich hier in de jaren zeventig het Balkanrestaurant Joegoslavië.
Periode:1/1/1973-1/1/1974
Auteur:R. Tegeler
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Grotestraat 120
Almelo, Grotestraat 135
Almelo, Reggestraat 7
Almelo, Schuttenstraat 6
Identifier:NL-AmlHA_513_01_136
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.