image/svg+xml

Panorama watertoren Reggestraat

Panorama watertoren Reggestraat

Omschrijving:Woningen IJsselstraat
Reggestraat. Panorama. Het zicht is in oostelijke richting vanaf de watertoren aan de Reggestraat 7 op de IJsselstraat links op de voorgrond, die uitkomt in de Schipbeekstraat.

Apostolisch Genootschap
Reeststraat. De afslag, rechts in het midden naar boven, is de Reeststraat, met verderop links van de straat in het hoge gebouw, met de vier raampjes onderin, het Apostolisch Genootschap aan de Reeststraat 2b, ter hoogte van het Flevoplantsoen.

Prinses Irene Ziekenhuis
Boerhaavelaan. Links op de achtergrond staat het Prinses Irene Ziekenhuis aan de Boerhaavelaan 1, ter hoogte van de Van Rechteren Limpurgsingel.

Hofkampschool
Ganzendiepstraat. Nog voor het ziekenhuis, rechts ervoor, in het hogere gebouw met drie etages en een lange schoorsteenpijp, staat de openbare Hofkampschool met vglo-onderwijs aan de Ganzendiepstraat. Later werd het een leao met praktijkonderwijs.

Dependance Algemeen Technische School (ATS)
Windslaan. De twee lage schoolgebouwen rechts van de Hofkampschool betreft de dependance van de Algemeen Technische School (ATS) aan de Windslaan, tevens grenzend aan de Reeststraat, op de hoek van de Ganzendiepstraat, t.w. de voormalige Ambachtsschool met lbo-onderwijs, de hoofdlocatie, die aan de Veldkersstraat, op de hoek van de Rietstraat staat. De dependence had de afdeling textiel en bouwkunde onder zich (met de vakken timmeren, schilderen en metselen), plus algemene vormingsvakken. Deze gebouwen aan de Windslaan zijn inmiddels alle afgebroken ten behoeve van woningbouw op deze plek.
Periode:1/1/1973-1/1/1974
Auteur:R. Tegeler
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Boerhaavelaan 1
Almelo, Ganzendiepstraat
Almelo, IJsselstraat
Almelo, Reeststraat 2b
Almelo, Reggestraat 7
Almelo, Schipbeekstraat
Almelo, Windslaan
Identifier:NL-AmlHA_513_01_124
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.