image/svg+xml

Panorama saneringsgebied westkant Hagengracht e.o.

Panorama saneringsgebied westkant Hagengracht e.o.

Omschrijving:Afbraak
Hagenstraat. Het beeld is op de Hagenstraat vanaf het dak van het opslagpand van H.W. ten Hove Bzn. & Co aan de Haven Noordzijde 11, aan deze kant grenzend aan de Bakenstraat, die onder ons langsloopt in een bocht. De Hagenstraat was toen een zeer korte straat, tussen de Bakenstraat en aan het eind de Hagengracht.

School voor christelijk lager onderwijs (1867)
Schalderoi. Op de open plek links op de voorgrond stond voorheen het voormalige schoolgebouw voor christelijk lager onderwijs (1867) aan het begin van het Schalderoi, op de hoek van de Hagenstraat. Het was een voorloper van de later rechts ernaast gebouwde Koningin Wilhelminaschool.

Fijnslijpinrichting Tegeler
Hagengracht. De achterzijde van het pand links aan de Hagengracht 10, op de hoek van de Hagenstraat was van Fijnslijpinrichting Tegeler, die verhuisde naar de Marktstraat 10.

Nevenlocatie
Hagenstraat. In het pand rechts op de voorgrond, aan de andere zijde, was nog een nevenlocatie van de fijnslijpinrichting aan de Hagenstraat 2.

Café van Schipper, Du Plessis en Meupelenberg
Hagengracht. Daarnaast aan de Hagengracht stond op de andere hoek van de Hagenstraat een buurtcafé. Dit café aan de Hagengracht 8, was ooit van Schipper. Later was dit Du Plessis en de laatste uitbater was Meupelenberg.

Schalderoi
Links op de voorgrond, net buiten beeld, begint het Schalderoi, vanaf de Bakenstraat richting de Willemsgang.

Café de Klomp
Schalderoi. Links op deze voornoemde hoek, ook buiten beeld, stond het pand van café de Klomp (Bar Rudie) aan het Schalderoi, op de hoek van de Bakenstraat.

Houthandel van de Vegte
Hagengracht. Aan het eind van de Hagenstraat is aan de overkant van de Hagengracht nog het pand van Houthandel van de Vegte te zien aan de Hagengracht 11. Hun reclameleus was 'het beste terechte biej van de Vegte'.
Auteur:H.J. Tegeler
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Bakenstraat
Almelo, Hagengracht 8
Almelo, Hagengracht 10
Almelo, Hagengracht 11
Almelo, Hagenstraat 2
Almelo, Schalderoi
Identifier:NL-AmlHA_511_01_045
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.