image/svg+xml

Café De Klok

Café De Klok

Omschrijving:Sanering
Gasthuissteeg. Café de Klok van de familie Stegehuis aan de Gasthuissteeg 1 moest uiteindelijk ook wijken voor het nieuwe stadhuis, dat er op de achtergrond inmiddels staat. Het café annex lunchroom, waar menige dansavonden zijn gehouden en muzikanten speelden, stond aan de Gasthuissteeg, op de hoek van het Hovenpad.

Hovenpad
Het Hovenpad liep vanaf de linker hoek bij café de Klok langs het Palthe-complex richting de Boddenstraat.

Gasthuissteeg
De Gasthuissteeg begon vanaf het Schalderoi, rechts buiten beeld en liep voor het café langs naar links richting de voormalige Bakenstraat.

Joodse synagoge en Joodse school
Gasthuissteeg. Tegenover het café stond de Joodse Synagoge aan de Gasthuissteeg, met daarnaast de Joodse school. De achterzijdes grensden aan het Schalderoi.

Sint Anthony Gasthuis
Schalderoi. Rechts van café de Klok stond, met een onbebouwd terrein als tussenruimte, ooit het Sint Anthony Gasthuis, oftewel ‘Het oude mannenhuis’ aan het Schalderoi op nummer 31. Dit pand was tot aan 1946 bestemd voor alleenstaande, armlastige bejaarden. Omdat er na de afbraak nooit meer op gebouwd is, fungeerde het een tijd lang als parkeerplaats.

Driehoekige pleintje
Gasthuissteeg. Dit allemaal aan het oude driehoekige, toch wel markante en historische pleintje voor het café, waar drie zeer oude Almelose stegen tezamen kwamen.
Auteur:H.J. Tegeler
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Gasthuissteeg 1
Almelo, Hovenpad
Almelo, Schalderoi
Identifier:NL-AmlHA_511_01_038
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.