image/svg+xml

Panorama Sint Georgiusbasiliek

Panorama Sint Georgiusbasiliek

Omschrijving:Boddenstraat. Panorama. Het zicht is vanaf de Sint Georgiusbasiliek aan de Boddenstraat 78 op de Willemsgang rechts in beeld, die na de binnenstadsanering gelegen is tussen de Hagengracht en de Boddenstraat.

Nieuwbouw appartementen
Bovenin in het midden van de foto is vanaf de Willemsgang de afslag links en rechts naar de Hagengracht te zien, die vanaf de Grotestraat in een bocht rechts naar boven loopt. Ten westen van de Hagengracht zijn inmiddels appartementen gebouwd, tot aan het Marktplein. Hetzelfde geldt voor de appartementen op de voorgrond, aan de westkant van de Willemsgang én de appartementen aan de achtergelegen de Hoven tegenover het stadhuis.

Bioscoop Varossieau
Grotestraat. Het hoge langwerpige gebouw in het midden, ter hoogte van de voornoemde afslag van de Willemsgang naar de Hagengracht, is de voormalige bioscoop Varossieau aan de Grotestraat 25, die aan de achterkant grenst aan de Hagengracht.

Sint Catharinaklooster
Afbraak
Tijdelijke parkeerplaats
Boddenstraat. Sanering. Op de huidige tijdelijke parkeerplaats rechts op de voorgrond stond voorheen het langwerpige Sint Catharinaklooster (nonnenklooster), met de Sint Catharinaschool aan de Boddenstraat 51 (vanaf 1922). Het pand stond destijds schuin tegenover de Sint Georgiusbasiliek aan de Boddenstraat 78, aan de overkant van de straat.

Winkeliers Grotestraat Noord
Rohof Schoenen
Grotestraat. Op de voorgrond is bij de parkeerplaats de achterkant van de winkel van Rohof Schoenen te zien aan de Grotestraat 7, met de uitbouw en gevelbelettering.

Resink meubelen
Grotestraat. Links loopt de grotestraat schuin naar boven, met links op de voorgrond het voormalige hotel de Gouden Leeuw aan de Grotestraat 8, op de hoek van de Doelenstraat. Op het moment is hier Resink meubelen gevestigd, evenals aan de Grotestraat 2, op de hoek van de Oranjestraat, echter hier buiten beeld.
Fysieke bijzonderheid: Zwart Wit
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Boddenstraat 78
Almelo, De Hoven
Almelo, Doelenstraat
Almelo, Grotestraat 7
Almelo, Grotestraat 8
Almelo, Grotestraat 25
Almelo, Hagengracht
Almelo, Willemsgang
Identifier:NL-AmlHA_500_12_199
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.