image/svg+xml

Winkeliers Grotestraat zuid

Winkeliers Grotestraat zuid

Omschrijving:De muur
Grotestraat zuid. Het begin van de Grotestraat Zuid, gezien vanaf de Bornsestraat, richting de Holtjesstraat, met rechts op de voorgrond de bekende blinde muur, die er al heel wat jaren staat.

Disco-Soos
Grotestraat. Links op de voorgrond werd, volgens de reclame boven de straat, de nieuwe Disco-Soos per 1 december geopend aan de Grotestraat 203-205. In het verleden (jaren zestig) heeft daar de Geefa - Bazar gezeten. Het gaat nu om de Disco-Soos, fonotheek, videotheek en fotolabo, van de heer Abel Lubach.

Disco-Soos
Grotestraat. Oude locatie. De Disco-Soos heeft tot die tijd rechts van de straat aan de Grotestraat 186 gezeten, links van de winkel van Adolfs (ECN). De belangrijkste activiteit op de oude locatie was het verhuren van muziek in de vorm van elpees, in de jaren zeventig een geheel nieuw concept in Almelo. Het was een prima mogelijkheid om je voordelig op de hoogte te stellen én te genieten van een breed scala aan muziek. Je eigen elpees kon je zelfs machinaal laten reinigen.

Foto Wim Klompjan
Grotestraat. Rechts van de nieuwe locatie van de Disco-Soos staat het pand van Foto Wim Klompjan aan de Grotestraat 201.

Gordijnstofspecialist J. Meijer
Grotestraat. Rechts ernaast is de Gordijnstofspecialist J. Meijer aan de Grotestraat 199 gevestigd. Voorheen zat jarenlang op deze locatie Bonthuis radio & televisie, een Grundig en B&O-dealer, die daarvoor nog aan de Bornerbroeksestraat 66 heeft gezeten onder de naam W. Bonthuis, radio.

Restaurant Akropolis
Grotestraat. Naast de Gordijnstofspecialist is het Grieks Specialiteiten Restaurant Akropolis gevestigd aan de Grotestraat 197. Op deze locatie hebben in het verleden diverse ondernemers gezeten, waaronder in 1978 de GEGRO en omstreeks 1980 zat hier Chinees restaurant de Gouden Draak.
Fysieke bijzonderheid: Zwart Wit
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Grotestraat 203-205
Almelo, Grotestraat 186
Almelo, Grotestraat 197
Almelo, Grotestraat 199
Almelo, Grotestraat 201
Almelo, Grotestraat 203
Almelo, Grotestraat 205
Almelo, Holtjesstraat
Identifier:NL-AmlHA_500_03_115
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.