image/svg+xml

Filmvertoning Historische Kring Wederden.

Nieuwsbericht

Filmvertoning Historische Kring Wederden.

Plaatje bij nieuwsbericht: Nieuwsbericht 9 februari 2023.jpg

 

Filmvertoning Historische Kring Wederden.

Op 21 februari 2023 vertoont de HKW in het Ontmoetingscentrum een film met als titel: Het Twentekanaal en de geschiedenis van de Overijsselse waterwegen. 

Deze film volgt de ontwikkeling van de industrie in Twente en de daaraan gekoppelde behoefte aan steeds meer en groter transport, zowel over de weg, het spoor, maar zeker ook over het water, wat uitmondde in de aanleg van het Twentekanaal.

De film is gemaakt door leden van de Videofilmclub Hengelo onder redactie en regie van Walter Tuenter en laat zien hoe de ontwikkeling van de Twentse industrie de behoefte aan transport deed toenemen. Er wordt niet alleen aandacht besteed aan het Twentekanaal, maar ook aan de eerder aangelegde spoorverbindingen naar het westen van ons land en naar het Duitse achterland, plus de aanleg (beginnend in 1851) van het Overijssels kanaal vanaf Zwolle naar Almelo en Coevorden.

De film heeft een speelduur van 1 uur 30 min. en wordt vertoond in het kader van de huidige tentoonstelling bij de HKW over het Twentekanaal. Deze tentoonstelling is nog tot 15 april a.s. te bewonderen. Toegang gratis, koffie/thee voor niets, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Datum: 21 februari 2023.

Locatie:  Ontmoetingscentrum aan de  Spoorstraat in Wierden.

Aanvang 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur.

Toegang p.p. € 3,50, donateurs van de HKW gratis.

Periode:9/2/2023

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.