image/svg+xml

Medewerkers van de Centrale Keuken, die met het oog op de schaarste aan levensmiddelen op 24 april 1941 werd geopend in de voormalige Eierhal op de Nieuwe Markt. Het personeel kon dagelijks 6000 liter voedsel klaarmaken, verdeeld over twee maaltijden per dag. Iedere Zwollenaar kon tegen betaling van een gering bedrag en tegen inlevering van bonkaarten voor vlees, peulvruchten en vet een maaltijd bij de keuken krijgen. Naast het centrale gebouw waren er uitdeelposten in de Tweede Weidjesstraat, de Vechtstraat en aan de Musschenhage., 00-00-1941 - 00-00-1945

Medewerkers van de Centrale Keuken, die met het oog op de schaarste aan levensmiddelen op 24 april 1941 werd geopend in de voormalige Eierhal op de Nieuwe Markt. Het personeel kon dagelijks 6000 liter voedsel klaarmaken, verdeeld over twee maaltijden per dag. Iedere Zwollenaar kon tegen betaling van een gering bedrag en tegen inlevering van bonkaarten voor vlees, peulvruchten en vet een maaltijd bij de keuken krijgen. Naast het centrale gebouw waren er uitdeelposten in de Tweede Weidjesstraat, de Vechtstraat en aan de Musschenhage., 00-00-1941 - 00-00-1945

Omschrijving:Medewerkers van de Centrale Keuken, die met het oog op de schaarste aan levensmiddelen op 24 april 1941 werd geopend in de voormalige Eierhal op de Nieuwe Markt. Het personeel kon dagelijks 6000 liter voedsel klaarmaken, verdeeld over twee maaltijden per dag. Iedere Zwollenaar kon tegen betaling van een gering bedrag en tegen inlevering van bonkaarten voor vlees, peulvruchten en vet een maaltijd bij de keuken krijgen. Naast het centrale gebouw waren er uitdeelposten in de Tweede Weidjesstraat, de Vechtstraat en aan de Musschenhage.
Trefwoord:Tweede Wereldoorlog, Voedselvoorziening, Wereldoorlog II, Keukens
Datum:00-00-1941 - 00-00-1945
Datum onzeker:Nee
Bestandstype:Foto
Rechten:Zichtbaar op studiezaal
Identifier:{42116515-3224-4F6A-8EDA-5D220C156A6C}
Bron:Collectie Overijssel
Locaties:Zwolle, Nieuwe Markt
Collectie:Beeldbank Collectie Overijssel