image/svg+xml

Detail Beeldbank HCO

Detail Beeldbank HCO

Omschrijving:Affiche van het Stedelijk Museum Zwolle dat de aandacht vestigde op de expositie Hoe dan ook. Op deze expositie was werk te zien van het Kunstenaarscollectief De Rode Markies. Data: 29 maart t/m 5 mei 2008 en locatie: Melkmarkt 41, Zwolle.
Op de bovenste etage van het Stedelijk Museum in Zwolle was een expositie ingericht met 35 bijna oogeverblindende kunstwerken. De acrylverf stuitert rond.
"Ik kwam de mensen van kunstenaarscollectief De Rode Markies twee jaar geleden tegen, toen ze meewerkten aan een BlingBling-expositie in ons museum", vertelde conservator Aranka Wijnbeek van het Stedelijk Museum. "Ze hadden één grote wens: in een museum exposeren met hun werk. Daarom ben ik een keer bij ze op bezoek geweest om het werk te bekijken. Ik was onder de indruk van de kwaliteit."
Vijftien kunstenaars hadden werk ingeleverd voor de expositie 'Hoe dan ook', die werd geopend door Marnix Kappers, de presentator van het tv-programma 'Knoop in je zakdoek'.
Grote vlakken, dikke lijnen, harde kleuren. Soms leken de kunstwerken op kindertekeningen, maar er zaten ook echt bijzondere dingen tussen. De geschildere paspoppen zijn zonder uitzondering mooi.
Marnix Kappers (Zwolle, 8 september 1943 – Amsterdam, 10 oktober 2016) was een Nederlands acteur en presentator.
Trefwoord:Kunstenaars, Evenementen, Exposities, Kunstschilders, Affiches, Cultuur, sport en recreatie;
Datum:2008
Datum onzeker:Nee
Bestandstype:Affiche
Rechten:Zichtbaar op studiezaal
Identifier:{E97C4063-2E5C-4661-A845-A9CFCC2BADE3}
Bron:Collectie Overijssel
Locaties:Zwolle, Melkmarkt 41
Collectie:Beeldbank Collectie Overijssel