image/svg+xml

Detail Beeldbank HCO

Detail Beeldbank HCO

Omschrijving:Lichtgroen affiche waarop de vraag "Hoe staat het met uw conditie?". Het verwees naar een wandeltest op 13 mei 1998 op de Atletiekbaan "Wim Peters" in de Zwolse wijk Holtenbroek. Deze werd georganiseerd door de Stichting Welzijn Ouderen Zwolle. Het was een vervolg op het initiatief tijdens de Zwolse campagne "55-plus in beweging" in 1997.
Willem (Wim) Peters (Meppel, 5 juli 1903 - Zwolle, 30 maart 1995) was een Nederlandse atleet. Hij was afkomstig uit Zwolle en was in zijn tijd één van de beste hink-stap-springers ter wereld. Hij nam driemaal deel aan de Olympische Spelen, met een vijfde plaats als beste resultaat.
Tijdens de Duitse bezetting weigerde hij als voorzitter van de atletiekvereniging AV PEC 1910 twee dochters van NSB'ers het lidmaatschap. Daarop werd hij gearresteerd en opgesloten in kamp Vught. Later werd hij, waarschijnlijk wegens verzetsactiviteiten, nogmaals gearresteerd en zat hij tot de bevrijding in de gevangenis van Almelo.
Wim Peters was lid van verdienste van de KNAU en houder van het Unie-erekruis in goud. Bovendien kreeg hij in 1941 de KNAU-beker uitgereikt. Op bestuurlijk terrein bekleedde hij, naast zijn voorzitterschap van AV PEC 1910, binnen de KNAU jarenlang tot op hoge leeftijd diverse officiële functies. Hij overleed op 91-jarige leeftijd.
Trefwoord:Ouderenzorg, Sociale zorg en welzijn;
Datum:1998
Datum onzeker:Nee
Bestandstype:Affiche
Rechten:Zichtbaar op studiezaal
Identifier:{AF4B3131-E127-4DE8-A6B8-C5DD984FDFD4}
Bron:Collectie Overijssel
Locaties:Zwolle, [geen straatnaam]
Collectie:Beeldbank Collectie Overijssel