image/svg+xml

Detail Beeldbank HCO

Detail Beeldbank HCO

Omschrijving:Knalgeel affiche met vlammende rode letters dat een Theeconcert aankondigde van sopraan Heleen Koene en pianist Steven Faber op zondag 8 juni 1997 in de Doopsgezinde Kerk aan de Wolweverstraat 9 in Zwolle. Het affiche heeft de enigzins curieuze tekst "'I hate music"' dat verwees naar een muziekprogramma rondom het kind. Misschien om kinderen te interesseren voor klassieke muziek omdat er werken van o.m. Bernstein, Ives, Poulenc en Schat werden gespeeld.

Steven Faber is als pianist, correpetitor, liedbegeleider en docent verbonden aan het conservatorium van ArtEZ, de kunsthogeschool in het oosten van Nederland. Zijn opleiding volgde hij aan de conservatoria van Zwolle en Utrecht. Na zijn eindexamen te Utrecht studeerde hij verder bij Tan Crone.

Charles Edward Ives (Danbury, Connecticut, 20 oktober, 1874 ? New York, 19 mei 1954), was een Amerikaans klassiek componist. Hij wordt algemeen gezien als de eerste Amerikaanse klassieke componist van internationale betekenis. Het uit Nederland afkomstige Ives Ensemble is naar hem vernoemd.

Peter Ane (Peter) Schat (Utrecht, 5 juni 1935 - Amsterdam, 3 februari 2003) was een Nederlands componist. Schat studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Kees van Baaren. Hij gold al tijdens zijn opleiding als een groot talent.

Schat was een van de oprichters van de Amsterdamse Studio voor Elektro-Instrumentale Muziek (STEIM). Ook ontwikkelde hij de toonklok.
Trefwoord:Muziekuitvoeringen
Datum:1997
Datum onzeker:Nee
Bestandstype:Affiche
Rechten:Zichtbaar op studiezaal
Identifier:{D0D5E795-1061-40DB-B593-466AF139BAAF}
Bron:Collectie Overijssel
Collectie:Beeldbank Collectie Overijssel