image/svg+xml

Detail Beeldbank HCO

Detail Beeldbank HCO

Omschrijving:Affiche van het Zwols Architectuur Podium (ZAP) dat een rondleiding/ lezing organiseerde in het H.T.O.-gebouw van de Hogeschool Windesheim in Zwolle op 25 maart 1997. Op het affiche is dit gebouw met zijn karakteristieke loopbrug afgebeeld. Een lezing werd o.a. gegeven door de architekt Gerard van den Belt.

Gerard van den Belt heeft zijn sporen verdiend als zelfstandig architect. Zijn ontwerpen zijn verschenen in diverse publicaties in binnen- en buitenlandse vaktijdschriften. Daarnaast won hij meerdere keren de eerste prijs bij prijsvragen, waaronder die van de uitbreiding van de Hoge School Windesheim te Zwolle.

Vanaf 2002 is Gerard van den Belt tevens als schilderend-tekenaar werkzaam, in gemengde technieken op doek en papier. Het schilderij ontstaat tijdens het werken hieraan en neemt daarin steeds een andere wending. Het zijn getekende en gekleurde beelden van de kwetsbaarheid van grote en kleine mensen in een verstilde momentopname.

Christelijke Hogeschool Windesheim is een instelling voor hoger beroepsonderwijs (hbo) in Zwolle. Deze is ontstaan in 1986 door het samengaan van de sociale academie en de Academie voor de Journalistiek in Kampen, de academie voor lichamelijke opvoeding in Arnhem en de lerarenopleiding, de heao, de hts, de pabo en opleidingen verpleegkunde en informatica in Zwolle. Windesheim is de grootste instelling voor hoger onderwijs in de regio.

Windesheim verzorgt opleidingen op het gebied van Economie, Marketing, Communicatie en Journalistiek, Gezondheidszorg, Gedrag en Maatschappij, Toegepaste gerontologie, Sport, Onderwijs, Kunst en Theologie, Techniek, Informatica, Logistiek en Rechten. Een aantal opleidingen wordt ook aangeboden in duale vorm, in deeltijd of in een tweejarige duale variant (Associate Degree). Daarnaast verzorgt Windesheim verschillende post-hbo- en masteropleidingen, EVC-trajecten, cursussen en trainingen, en is de organisatie als kenniscentrum actief op het vlak van onderzoek en maatschappelijke dienstverlening. In 2005 en 2006 heeft Windesheim zich versterkt met het Nederlands Bijbelinstituut (Utrecht) en de PTH-opleidingen (Pedagogisch Technische Hogeschool) van Fontys in Noord-Nederland. In 2008 start Windesheim het Honours College: internationaal georiënteerde, Engelstalige top-hbo-trajecten. Windesheim is gefuseerd met de Vrije Universiteit in Amsterdam.

Het Windesheim Honours College, een gezamenlijk initiatief van Christelijke Hogeschool Windesheim en de Vrije Universiteit Amsterdam biedt vierjarige, internationaal georiënteerde Engelstalige hbo-bachelorprogramma?s aan in een interculturele omgeving.
Trefwoord:Architectuur
Datum:1997
Datum onzeker:Nee
Bestandstype:Affiche
Rechten:Zichtbaar op studiezaal
Identifier:{65457BC5-F0F5-481A-9D73-028972877650}
Bron:Collectie Overijssel
Collectie:Beeldbank Collectie Overijssel