image/svg+xml

Detail Beeldbank HCO

Detail Beeldbank HCO

Omschrijving:Markant affiche van modeontwerpster Nicolette Klerk die haar collectie "'Translation Fashion"' presenteerde in galerie/ atelier Het Langhuis aan de Goudsteeg 8 in Zwolle. Deze collectie had een enigzins vergezocht thema "'Denkbeeldige landwinning en vermeende veiligheid vertaald in modeontwerp"'. De collectie was te bewonderen van 27/11/ 2005 t/m 15/01/2006.

Het doel van Nicolette Klerk binnen de kunst is het visualiseren van processen en concepten en dit zichtbaar te maken in een heldere beeldtaal. Daarbij is een grafische uitspraak als eindresultaat in de vorm van een object, 2 dimensionaal werk of handeling tijdens een performance een doelstelling op zich. Dat haar werk gelaagd is (in figuurlijke zin) hoeft voor de aanschouwer niet zichtbaar te zijn. Ze ziet haar werkproces en het eindresultaat dan ook als een letterlijke vertaling van die figuurlijke gelaagdheid.

Op de opening van de expositie op zondag 27 november werd de muziek verzorgd door DJ Ohmega. Daarnaast was er ook nog een expositie van de Duitse kunstenares Ulrike Möntmann. Möntmann werkt als kunstenaar met vrouwelijke verslaafden in gevangenissen in europa Haar werk heeft therapeutische ambities in de beste zin van het woord. Het gaat verder dan enerzijds bezigheidstherapie en anderzijds 'sociale bewustwordingskunst '.

Ontwerp: Viesrood Ontwerpers / www.viesrood.nl
Trefwoord:Affiches
Datum:2005
Datum onzeker:Nee
Bestandstype:Affiche
Rechten:Zichtbaar op studiezaal
Identifier:{8BE4C284-855E-4E6A-A4E8-EA5465924743}
Bron:Collectie Overijssel
Locaties:Zwolle, Goudsteeg 8
Collectie:Beeldbank Collectie Overijssel