image/svg+xml

Detail Beeldbank HCO

Detail Beeldbank HCO

Omschrijving:Simpel affiche dat het 3e Folkfestival aankondigde op zaterdag 19 oktober 1996 in Schouwburg Odeon aan de Blijmarkt in Zwolle. Negen groepen en solisten uit Nederland, Siberie, USA, Engeland en Ierland traden op. Het programma varieerde van Ierse Folk via Amerikaanse singersongwriters naar de traditionele muziek uit Nederland en Siberie.

Show of Hands is een Engels akoestische roots en folk duo bestaande uit zanger-songwriter Steve Knightley en multi-instrumentalist Phil Beer. In de afgelopen jaren hebben zij getourd met jazz bassiste Miranda Sykes.

De muzikale tradities van Noord-Ierland is de basis voor County Louth band, La Lugh. Met de virtuoze violist Gerry O'Connor en zanger / fluitiste Eithne Ni Uallachain staat de groep garant voor een infectueuze, dans-inspirerend, mengsel van jigs, reels en traditionele ballads. La Lugh werd bedacht nadat O'Connor en Ni Uallachain elkaar ontmoetten in 1991. Inwoners van Dubdakk in County Louth, komen beide musici muzikale families. O'Connor's familie heeft viool gespeeld vele generaties lang en zijn moeder, Rose, was een invloedrijke viool leraar. Na het spelen met Kinvara, in het midden van de jaren '80, O'Connor richtte de traditionele Ierse band, Skylark, op in 1987. Ni Uallachain, die zingt in zowel Gaelic en Engels, is een van de beste traditionele zangers in Ierland. Opgegroeid in een Gaelic-sprekende familie, heeft ze veel nummers geleerd van haar vader en andere familieleden. La Lugh, die ook beschikt over Gilles bijzondere gitaarwerk, Siobhan Kennedy (fluit, viool, stap dansen) en Donal O'Connor (keyboards), kreeg een "beste album van het jaar 'award van" Irish Music "magzine voor hun tweede album, "Brighid S Kiss", in 1996.
Trefwoord:Muziekfestivals
Datum:1996
Datum onzeker:Nee
Bestandstype:Affiche
Rechten:Zichtbaar op studiezaal
Identifier:{55272FA8-4971-460D-8D91-7A1330138AE6}
Bron:Collectie Overijssel
Collectie:Beeldbank Collectie Overijssel