image/svg+xml

Detail Beeldbank HCO

Detail Beeldbank HCO

Omschrijving:Affiche van Theater Transparant dat de voorstelling De Rusteloosheid met teksten van Fernando Pessoa speelde. Plaats: Papenstraattheater in Zwolle en data: 5, 6, 9 en 10 november 2004.
Het amateurtheatergezelschap Transparant nam in mei 2008 na dertig jaar afscheid met het lichtvoetig Mysteriespel van Dario Fo (1972) in de Zwolse schouwburg Odeon.
Het boek der rusteloosheid, in het Portugees Livro do desassossego, is een prozageschrift van hulpboekhouder Bernardo Soares, een semi-heteroniem van de Portugese dichter Fernando Pessoa.
Het boek der rusteloosheid, of tenminste de Nederlandstalige bewerking/vertaling ervan, bestaat uit 481 fragmenten en een kleine honderd pagina's aan grote beschouwende, humoristische en wrange teksten over de weerzin van de auteur tegen het leven en diens creativiteit om de 'gruwelijke saaiheid' van het leven te lijf te gaan. Het boek der rusteloosheid is geschreven in 20 jaar en was onafgewerkt bij de dood van Pessoa die het een autobiografie zonder feiten noemde.
Trefwoord:Toneel, Theaters, Toneelgezelschappen, Cultuur, sport en recreatie;
Datum:2004
Datum onzeker:Nee
Bestandstype:Affiche
Rechten:Zichtbaar op studiezaal
Identifier:{FD9FCA64-BD85-4B5C-8DC3-8A99A201C37C}
Bron:Collectie Overijssel
Locaties:Zwolle, [geen straatnaam]
Collectie:Beeldbank Collectie Overijssel