image/svg+xml

Detail Beeldbank HCO

Detail Beeldbank HCO

Omschrijving:Klein affiche, meer een flyer met de uitnodigende tekst "Bent u geïnteresseerd in Vrijmetselarij?". Dit affiche verwees naar een avond voor belangstellenden op 4 maart 1997 in het pand van de vrijmetselarij loges aan de Bloemendalstraat 11 in Zwolle.

Fides Mutua is de oudste van de drie huidige Zwolse Loges. Samen met de Groote Sociëteit behoort zij tot de oudste verenigingen van de stad.

In 1957 verhuisde Loge ?Oosterlicht? van Enschede naar Zwolle omdat in Twente géén nieuwe aanwas meer te verwachten was. Bovendien kon men in Zwolle gebruik maken van een goede locatie, namelijk het Logegebouw van de Broeders werkend onder het Groot Oosten der Nederlanden. Sindsdien worden de bijeenkomsten gehouden aan de Bloemendalstraat 11 te Zwolle.

Loge Ad Fontes aan de Bloemendalstraat 11 in Zwolle is opgericht op 13 oktober 2012 en heeft 18 vrouwelijke leden. De naam van de loge verwijst naar de bronnen waaruit de leden kracht kunnen putten en naar hun innerlijke krachtbronnen, waardoor zij uit kunnen groeien tot liefdevolle en licht dragende medebronnen.

De vrijmetselarij of maçonnerie is een internationaal verbreide en regionaal gestructureerde broederschap van mensen die streven naar geestelijke en morele verheffing, onderlinge waardering en wederzijdse hulp.
Trefwoord:Vrijmetselarij, Religie en levensbeschouwing;
Datum:1997
Datum onzeker:Nee
Bestandstype:Affiche
Rechten:Zichtbaar op studiezaal
Identifier:{3F0872E5-F4DC-4390-B9F3-C1C08AC4DF59}
Bron:Collectie Overijssel
Locaties:Zwolle, [geen straatnaam]
Collectie:Beeldbank Collectie Overijssel