image/svg+xml

Detail Beeldbank HCO

Detail Beeldbank HCO

Omschrijving:Weer een affiche uit de reeks van De Muzerie dat een "'Klarinetdag"' organiseerde op 16 november 1996 in de Manegezaal van de Zwolse schouwburg Odeon. Te gast was tijdens deze Klarinetdag de bekende Belgische klarinettist en pedagoog Walter Boeykens. 's Avonds was er een concert van het Clarinet Choir Walter Boeykens uit Antwerpen.

Walter Henri François ridder Boeykens (Bornem, 6 januari 1938) is een Belgisch dirigent, muziekpedagoog en klarinettist.

Sinds zijn oprichting in 1981 is het Clarinet Choir Walter Boeykens een begrip geworden in de muziekwereld. Het ensemble ontstond in de schoot van het Koninklijk Vlaams Muziek Conservatorium te Antwerpen, onder impuls van de befaamde solist en pedagoog Walter Boeykens. Het bijzondere aan dit Clarinet Choir is wellicht de bezetting met niet minder dan 40 klarinettisten. Ze bespelen daarbij het hele gamma van de rijke klarinetfamilie. In de loop der jaren heeft het Clarinet Choir Walter Boeykens een uitgebreid en gevarieerd repertorium weten samen te stellen van zowel bestaande als nieuw gecomponeerde werken en transcripties. Zo brachten zij speciaal voor hen geschreven wereldcreaties van o.a. Frits Celis, Robert Groslot, Jan L. Coeck, Harry Stalpers en Daan Manneke.
Trefwoord:Kunstschilders
Datum:1996
Datum onzeker:Nee
Bestandstype:Affiche
Rechten:Zichtbaar op studiezaal
Identifier:{9DB432C1-683E-4DAC-845E-30369E85CB32}
Bron:Collectie Overijssel
Collectie:Beeldbank Collectie Overijssel