image/svg+xml

Detail Beeldbank HCO

Detail Beeldbank HCO

Omschrijving:Affiche van de pianist Steven Faber die de werken Zonden van mijn oude dag van Gioachino Rossini speelde op 5 juni 2004 in de Plantagekerk. Locatie: Ter Pelkwijkpark in Zwolle. Het Overijssels Kamerkoor onder leiding van Eugène van Boheemen begeleidde Faber.
Steven Faber is als pianist, correpetitor, liedbegeleider en docent verbonden aan het conservatorium van ArtEZ, de kunsthogeschool in het oosten van Nederland. Zijn opleiding volgde hij aan de conservatoria van Zwolle en Utrecht. Na zijn eindexamen te Utrecht studeerde hij verder bij Tan Crone.
Eugène van Boheemen (1958) studeerde schoolmuziek en koordirectie, waarin hij respectievelijk in 1984 en 1991 eindexamen deed.
Als koorleider dirigeert hij het Overijssels Kamerkoor, het ArtEZ studentenkoor en koorgroep Aquino van de Dominicanenkerk in Zwolle
In Parijs organiseerde de Italiaanse componist Rossini regelmatig zaterdagse concertjes in zijn salon, waar hij zelf talrijke kleine werken voor componeerde. Hij noemde ze ?Pechés de vieillesse? (zonden van mijn oude dag). Er zaten veel pianosolo?s tussen, maar hij schreef ook het nodige vocale werk.
Trefwoord:Muziek, Zangkoren, Muziekinstrumenten, Muziekuitvoeringen, Cultuur, sport en recreatie;
Datum:2004
Datum onzeker:Nee
Bestandstype:Affiche
Rechten:Zichtbaar op studiezaal
Identifier:{97742F0E-016B-4EBB-BF95-E9538FFFE19C}
Bron:Collectie Overijssel
Locaties:Zwolle, Ter Pelkwijkpark
Collectie:Beeldbank Collectie Overijssel