image/svg+xml

Detail Beeldbank HCO

Detail Beeldbank HCO

Omschrijving:Affiche van Vox Humana dat een najaarsconcert aankondigde ter herdenking van Feike Asma in Grote of Sint-Michaëlskerk in Zwolle. Datum: 16 oktober 2004.

Stichting Vox Humana zet zich in voor de Nederlandse orgelcultuur. Hoe? Door de schoonheid van de muziek te laten klinken tijdens concerten en excursies. Maar ook door Vox Humana te presenteren aan een breed publiek. Via deze website kan iedereen kennismaken met onze stichting, doelstellingen, activiteiten én orgelland.

Feike Pieter Asma (Den Helder, 21 april 1912 ? Amsterdam, 18 december 1984) was een Nederlandse organist en dirigent.

Gedurende zijn arbeidzame leven gaf Feike Asma vrijwel dagelijks orgelconcerten door het hele land, die veel bezoekers trokken. Hij was een pleitbezorger van de Franse symfonische orgelmuziek van componisten als Guilmant, Boëllmann, Vierne en Widor. Hiervoor ontving hij in 1964 de Franse onderscheiding Arts-Sciences-Lettres Diplome de Médaille Argent Académie Française de Paris en in 1975 de onderscheiding Diplome de Médaille Vermeil. In 1967 werd hij geridderd in de Orde van Oranje-Nassau. De stad Rotterdam heeft hem de Wolfert van Borselenpenning toegekend.
Trefwoord:Orgels, Cultuur, sport en recreatie;
Datum:2004
Datum onzeker:Nee
Bestandstype:Affiche
Rechten:Zichtbaar op studiezaal
Identifier:{06E1635F-12DA-4CD4-8454-6CB7FEA066C9}
Bron:Collectie Overijssel
Locaties:Zwolle, [geen straatnaam]
Collectie:Beeldbank Collectie Overijssel