image/svg+xml

Detail Beeldbank HCO

Detail Beeldbank HCO

Omschrijving:Affiche dat de 1e Nationale Verteldag in Zwolle op 6 juni 2004 promootte. Dit affiche was aan beide zijden bedrukt met informatie over de verschillende evenementen en locaties.
Verhalen vertellen is van alle tijden. Altijd hebben mensen elkaar verhalen verteld over alledaagse dingen, tradities en rituelen. Immers iedereen heeft een verhaal. Op 6 juni 2004 werd de eerste landelijke verteldag gehouden. Op allerlei locaties brachten vertellers hun verhalen ten gehore. Met de nationale verteldag werd aandacht gevraagd voor het verhalen vertellen als erfgoed en kunstvorm. Er kwamen twee boeken uit: één over moderne sagen van Pim van Schaik en één over kinderverhalen die in verschillende culturen van generatie op generatie worden verteld. Op het Meertens Instituut ging op 1 juni 2004 de verhalenbank online.
Het Meertens Instituut in Amsterdam is een onderzoeksinstituut van de Koninklijke Nederlandse Academie van Wetenschappen (KNAW).
Op het Meertens Instituut wordt onderzoek gedaan naar taal en cultuur. De twee afdelingen zijn: Nederlandse etnologie, gericht op in- en uitheemse culturen in Nederland en hun interactie, en Variatielinguïstiek, gericht op taalstructureel, dialectologisch en sociolinguïstisch onderzoek naar taalvariatie binnen het Nederlands in Nederland, met een nadruk op grammaticale en naamkundige variatie. De onderzoeken zijn tegenwoordig vooral contemporain georiënteerd: er wordt gezocht naar een verband met de hedendaagse samenleving en met actuele ontwikkelingen.
Trefwoord:Cultuur, Taalonderwijs, Cultuur, sport en recreatie;
Datum:2004
Datum onzeker:Nee
Bestandstype:Affiche
Rechten:Zichtbaar op studiezaal
Identifier:{97B974C3-791E-48A9-B10A-D893303CB661}
Bron:Collectie Overijssel
Locaties:Zwolle, [geen straatnaam]
Collectie:Beeldbank Collectie Overijssel