image/svg+xml

Detail Beeldbank HCO

Detail Beeldbank HCO

Omschrijving:Verzorgd affiche in het zwart getiteld "Expositie De Wensvloer"'. Het affiche verwees naar de Zwolse Sassenpoort aan de Sassenstraat 53 waar op 13 april t/m 3 mei 2002 de gelijknamige expositie werd gehouden.

De "'Wensvloer"' was 90m2 vloer geschikt gemaakt om liefste wensen van bezoekers op te schrijven. Iedere bezoeker werd uitgenodigd zo'n wens vast te leggen. De wensvloer was een initiatief van kunstenaar Berenice van Woerden en was het begin van een reeks. Van van Woerden was ook ander werk te zien.

Berenice van Woerden

Berenice van Woerden maakt interdeciplinair werk. Haar veelal ruimtelijke werk beweegt zich tussen de beeldende kunst en de vormgeving.

Haar werk omvat diverse disciplines en ook het materiaalgebruik is divers. Het gros van haar werk heeft iets lichts, een soort blijde boodschap. Dat hoort bij haar en gaat haar eigen weg.

De Sassenpoort in de stadsmuur van Zwolle is een stadspoort die werd gebouwd eind van de 14de en begin van de 15e eeuw als onderdeel van de stadsverdedigingswerken. De architect is onbekend. Voor de bouw is veel natuursteen gebruikt, met name trachiet en tufsteen. De Sassenpoort behoort tot de Top 100 der Nederlandse UNESCO-monumenten.
Trefwoord:Kunst
Datum:2002
Datum onzeker:Nee
Bestandstype:Affiche
Rechten:Zichtbaar op studiezaal
Identifier:{568426EF-6C90-4EF9-A154-9CB314236436}
Bron:Collectie Overijssel
Collectie:Beeldbank Collectie Overijssel