image/svg+xml

Detail Beeldbank HCO

Detail Beeldbank HCO

Omschrijving:Affiche dat een gezamelijk Kerstconcert aankondigde van de Chr. Oratoriumvereniging Zwolle Zuid, ARISE Kampen en jongerenkoor Exspecto uit Epe. Locatie: Adventskerk Zwolle-Zuid en datum: 21 december 1999. De volgende liederen werden gezongen: The Newborn King van Wolfried Kaper, Navidad Nuestra van Ariel Ramirez, enkele kerstliederen, delen uit Die Die Schöpfung van J. Haydn en weihnachts-Oratorium van J.S. Bach.
De Adventskerk-gemeente in Zwolle-Zuid is een wijkgemeente van de Protestantse Gemeente Zwolle en maakt deel uit van de Protestantse Kerk Nederland (PKN).
De Adventskerk is in september 1982 in gebruik genomen. Vanaf 1985 hielden Hervormden en Gereformeerden samen hun diensten. Het 'Samen-op-weg' proces werd op 1 oktober 1987 afgerond.
Sinds 1 mei 2005 is de wijkgemeente gefuseerd tot protestantse wijkgemeente. De Adventskerk is ondergebracht in wijkcentrum SIO.
Het oratorium Die Schöpfung (De Schepping, Hoboken-Verzeichnis XXI/2) is een compositie van Joseph Haydn voor koor, orkest en drie of vijf zangsolisten. Haydn was 65 jaar toen hij het werk componeerde.
Het werk ontstond tussen oktober 1796 en april 1798 en wordt beschouwd als een van Haydns meesterwerken. Dit oratorium beschrijft en illustreert muzikaal het scheppingsverhaal volgens het Bijbelboek Genesis. Het is tevens gebaseerd op het boek Psalmen en John Miltons Paradise Lost. Op Miltons werk was een libretto gebaseerd dat nooit door Händel was gebruikt en dat in Haydns handen kwam. Baron Gottfried van Swieten verzorgde de vertaling van het Engels naar het Duits, die als Die Schöpfung voor het eerst uitgevoerd werd in het Burgtheater in Wenen. Vervolgens maakte Van Swieten een hertaling naar het Engels die meer paste bij de muziek, maar zijn kennis van het Engels was beperkt, en sommige zinnen roepen nog steeds vraagtekens op.
Het Weihnachtsoratorium (BWV 248) (Kerstoratorium; Oratorium Tempore Nativitatis Christi) is een oratorium, bestaande uit zes afzonderlijke, maar inhoudelijk verbonden werken, soms aangeduid als cantates, geschreven door Johann Sebastian Bach voor de periode van Kerst 1734 tot en met Driekoningen 1735. De teksten zijn ontleend aan het Evangelie volgens Lucas en het Evangelie volgens Matteüs en waarschijnlijk geschreven door librettist Picander (pseudoniem van Christian Friedrich Henrici).
Trefwoord:Zangkoren, Cultuur, sport en recreatie;
Datum:1999
Datum onzeker:Nee
Bestandstype:Affiche
Rechten:Zichtbaar op studiezaal
Identifier:{DDFCD7F4-9B25-425E-ABDC-436C49B534C0}
Bron:Collectie Overijssel
Locaties:Zwolle, [geen straatnaam]
Collectie:Beeldbank Collectie Overijssel