image/svg+xml

Detail Beeldbank HCO

Detail Beeldbank HCO

Omschrijving:Affiche dat melding maakte van een Adventsconcert in de O.L.Vrouwebasiliek in Zwolle. Datum: 9 december 2004. Toon Hagen speelde op orgel. Verder zong het koor "In Hoc Signo" o.l.v. Gerard Keiholtz. Werken van Graupner, Brahms, Schumann, Mendelsshohn-Bartholdy, Matter en anderen werden gespeeld.
Als dirigent is Keiholtz verbonden aan het Deventer Kamerkoor en aan de kerkkoren van de Onze Lieve Vrouwebasiliek in Zwolle .Voorheen leidde hij de ensembles ?Cantate Domino? en ?In Hoc Signo? waarmee hij diverse optredens verzorgt heeft in en buiten Zwolle. Zijn voorliefde voor a capella polyfone koormuziek kon hij daarin kwijt.
Bert Matter (1937) is een Nederlands organist en componist. Hij was van 1969 tot voorjaar 2002 organist van het Bader/Timpe-orgel in de Walburgiskerk in Zutphen. Hier volgde hij de legendarische Cornelis Bute op. Daarnaast was hij vanaf 1967 hoofvakdocent orgel aan de conservatoria van Arnhem en Den Haag. Van deze werkzaamheden nam hij eind jaren negentig afscheid.
Christoph Graupner (Kirchberg, 13 januari 1683 ? Darmstadt, 10 mei 1760) was een Duits barokcomponist. Graupners muziek is beschaafd, doorvoeld, vernieuwend en veeleisend. Graupner had weinig leerlingen, en dat zou ertoe bijgedragen hebben, dat zijn muziek nauwelijks bekend is.
Trefwoord:Muziekuitvoeringen, Cultuur, sport en recreatie;
Datum:2004
Datum onzeker:Nee
Bestandstype:Affiche
Rechten:Zichtbaar op studiezaal
Identifier:{247D740E-18F5-49DA-B43E-7CAB0015E061}
Bron:Collectie Overijssel
Locaties:Zwolle, [geen straatnaam]
Collectie:Beeldbank Collectie Overijssel