image/svg+xml

Winkeliers Oranjestraat

Winkeliers Oranjestraat

Omschrijving:Kuipers Electronics
Oranjestraat. Geheel links op de voorgrond is nog net een glimp te zien van Kuipers Electronics aan de Oranjestraat 17-19.

Voeten Plaza Almelo
Oranjestraat. In het pand met de twee etages ernaast zit Voeten Plaza Almelo aan de Oranjestraat 13. Het is een praktijk voor (sport) pedicure, medisch pedicure en podologie/podotherapie. Het daar bovengelegen pand is de Oranjestraat 15.

Kreatief Hobbyartikelen
Oranjestraat. Vanaf in ieder geval 2009 tot 2018 was aan de Oranjestraat 13 voorheen Kreatief Hobbyartikelen gevestigd.

Hans Schievels
Oranjestraat. Kapsalon. Begin jaren zestig was kapper Hans Schievels (J.C.C.) aan de Oranjestraat 13-15 gevestigd, met de reclame 'Haute Coiffure', aan de Oranjestraat 13-15. In 1973 ging de kapsalon echter failliet. De bovenetages waren de Oranjestraat 15.

Kapsalon Tüziano
Oranjestraat. Rechts van de praktijk zit kapsalon Tüziano aan de Oranjestraat 11. Tüziano Coiffures Eline Haarhuis, om precies te zijn.

Eetkamer op de proef
Oranjestraat. Vervolgens komt Eetkamer op de proef aan de Oranjestraat 9.

Boutique Donnatella
Oranjestraat. Ernaast zit boutique Donnatella aan de Oranjestraat 7.

Jo Leloux Tweewielers
Oranjestraat. Rechts, ter hoogte van de twee fietsers en de wandelaar bevindt zich Jo Leloux Tweewielers aan de Oranjestraat 6, op de hoek van de steeg, die naar de Hogebeldsweg leidt. Een rijwielzaak met ouderwets vakmanschap in een modern jasje, sinds 1927.

Toy & More
Oranjestraat. Op de andere hoek van de voornoemde steeg en rechts van de rijwielshop is de speelgoedwinkel Toys & More gevestigd aan de Oranjestraat 8. Vanaf de jaren zestig was deze locatie een extra showroom van Jo Leloux, die later van de hand gedaan is, of verhuurd. Daarvoor heeft Coiffeur kapper K. Smits hier gezeten omstreeks 1926-1943.

Used Products
Grotestraat. Geheel in de verte, met de oranje reclame boven de deur, is het pandjeshuis Used Products gevestigd aan de Grotestraat 1, op de hoek van de Boddenstraat. Voor de producten van waarde die u daar inlevert krijgt u direct contant geld, volgens de reclame op de gevel. Inkoop - verkoop - terugkoop. In de jaren tachtig, heeft hier Palthenette, reiniging gezeten, een filiaal van Palthe nv.
Fysieke bijzonderheid: Kleur
Auteur:Bert Klifman
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Boddenstraat 1
Almelo, Oranjestraat 17-19
Almelo, Oranjestraat 17-19
Almelo, Oranjestraat 6
Almelo, Oranjestraat 7
Almelo, Oranjestraat 8
Almelo, Oranjestraat 9
Almelo, Oranjestraat 11
Almelo, Oranjestraat 13
Almelo, Oranjestraat 15
Identifier:NL-AmlHA_700_29_025
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.